Voormalige residentie Khaddafi wordt attractiepark

© Ahmed Jadallah/Reuters

Op de site van Bab al-Aziziya, waar zich tot de burgeroorlog van 2011 de residentie bevond van de Libische leider Muammar Khaddafi, zal een attractiepark worden gebouwd.

Sinds de residentie werd gesloopt, geldt het restant ervan als opvangoord voor dakloze gezinnen. Die zullen, dankzij ingrijpen van het ministerie van Sociale Zaken, elders worden ondergebracht, luidde het.

Met het opruimen van het puin van de ruïnes van Bab al-Aziziya, “een bron van zorg voor de Tripolitanen”, is reeds begonnen, zegt minister van Toerisme, Ikram Basha Iman. Het gebied wordt binnenkort “een groene zone met een pretpark, een plaats voor ontspanning voor de gezinnen”.

Bab al-Azizaya, dat zich in het hartje van de Libische hoofdstad uitstrekt over verscheidene hectares, was het hoofdkwartier van Khaddafi. Het werd met de grond gelijkgemaakt, eerst door Navo-bombardementen, later door “zegevierende” rebellen.

Vorig jaar luidde het nog dat de site zou worden volgebouwd met een bibliotheek, een schouwburg en een monument ter ere van de “Martelaren van de Libische Revolutie”. (Belga/TE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content