Van der Veer bevestigt daarmee dat hij de bron is op wiens verhaal Zijlstra zijn gewraakte uitspraken over Vladimir Poetin baseerde. De Shell-topman die in 2006 wél aanwezig was bij de ontmoeting met Poetin, zegt dat diens woorden 'historisch' bedoeld waren, en niet een blijk waren van militaire ambities. Van der Veer heeft Zijlstra in 2014 verteld over de speech van Poetin.

De uitleg die Van der Veer aan zijn eigen woorden geeft is een nieuwe tegenslag voor Zijlstra. De minister verweerde zich maandag immers door te zeggen dat hij weliswaar had gelogen over zijn eigen rol, maar dat de inhoud van zijn waarschuwing over Rusland wel klopte. Hij zou het citaat enkel op zichzelf hebben betrokken om de bron van het verhaal te beschermen.

Zijlstra betuigde eerder maandag spijt over de leugen die hij had verteld over zijn ontmoeting met de Russische president Vladimir Poetin. 'Het was dom, onverstandig en het spijt me dat ik het op deze manier heb aangepak', zei hij. De minister moet zich dinsdag verantwoorden tijdens een debat in de Tweede Kamer.

Van der Veer bevestigt daarmee dat hij de bron is op wiens verhaal Zijlstra zijn gewraakte uitspraken over Vladimir Poetin baseerde. De Shell-topman die in 2006 wél aanwezig was bij de ontmoeting met Poetin, zegt dat diens woorden 'historisch' bedoeld waren, en niet een blijk waren van militaire ambities. Van der Veer heeft Zijlstra in 2014 verteld over de speech van Poetin. De uitleg die Van der Veer aan zijn eigen woorden geeft is een nieuwe tegenslag voor Zijlstra. De minister verweerde zich maandag immers door te zeggen dat hij weliswaar had gelogen over zijn eigen rol, maar dat de inhoud van zijn waarschuwing over Rusland wel klopte. Hij zou het citaat enkel op zichzelf hebben betrokken om de bron van het verhaal te beschermen. Zijlstra betuigde eerder maandag spijt over de leugen die hij had verteld over zijn ontmoeting met de Russische president Vladimir Poetin. 'Het was dom, onverstandig en het spijt me dat ik het op deze manier heb aangepak', zei hij. De minister moet zich dinsdag verantwoorden tijdens een debat in de Tweede Kamer.