Een Egyptisch hof van beroep eist dat de voormalige president Hosni Mubarak opnieuw voor het gerecht verschijnt. Dat bericht Britse omroep BBC. Hij wordt beschuldigd van het doden van manifestanten in 2011 toen de Arabische Lente ook in Egypte uitbrak.

Vrijgesproken

In november 2014 werd Mubarak in die zaak nog vrijgesproken. Aanvankelijk was hij veroordeeld tot een levenslange celstraf omdat hij verantwoordelijk werd geacht voor de dood van 800 mensen tijdens de revolutie.

De 87-jarige Mubarak, ondertussen verzorgd in een militair ziekenhuis in Caïro, werd in een andere zaak veroordeeld tot drie jaar cel vanwege corruptie.

Doodstraf voor Morsi

Mubaraks opvolger, de ondertussen door het leger afgezette Mohammed Morsi, is dan weer veroordeeld tot de 'preliminaire' doodstraf omdat hij in 2011 een massale ontsnappingsoperatie van gevangenen op touw zou hebben gezet. Dat gebeurde tijdens het volksprotest tegen Mubarak. Maar ook het geweld tijdens de revolutie werd Morsi ten laste gelegd.(WB)

Een Egyptisch hof van beroep eist dat de voormalige president Hosni Mubarak opnieuw voor het gerecht verschijnt. Dat bericht Britse omroep BBC. Hij wordt beschuldigd van het doden van manifestanten in 2011 toen de Arabische Lente ook in Egypte uitbrak. In november 2014 werd Mubarak in die zaak nog vrijgesproken. Aanvankelijk was hij veroordeeld tot een levenslange celstraf omdat hij verantwoordelijk werd geacht voor de dood van 800 mensen tijdens de revolutie.De 87-jarige Mubarak, ondertussen verzorgd in een militair ziekenhuis in Caïro, werd in een andere zaak veroordeeld tot drie jaar cel vanwege corruptie.Mubaraks opvolger, de ondertussen door het leger afgezette Mohammed Morsi, is dan weer veroordeeld tot de 'preliminaire' doodstraf omdat hij in 2011 een massale ontsnappingsoperatie van gevangenen op touw zou hebben gezet. Dat gebeurde tijdens het volksprotest tegen Mubarak. Maar ook het geweld tijdens de revolutie werd Morsi ten laste gelegd.(WB)