De helft (50 procent) is gewonnen voor een beperking van de vrijheid van meningsuiting op het internet. Dat blijkt zondag uit een telefonische peiling bij 1.003 mensen. De peiling werd afgenomen op 16 en 17 januari.

In de peiling werd onder andere aangekaart dat "sommige moslims zich gekwetst of aangevallen voelen door de publicatie van de karikaturen van de profeet Mohammed", waarop 57 procent van de respondenten antwoordt dat "er met deze reacties geen rekening gehouden moet worden en men dergelijke karikaturen moet blijven publiceren".

Zo'n 42 procent van de ondervraagden is een andere mening toegedaan en vindt dat er wel "rekening moet worden gehouden met deze reacties en dat het beter is om de publicatie van dergelijke spotprenten te vermijden."

Beperking vrije meningsuiting internet

Vijftig procent van de ondervraagden spreekt zich bovendien uit voor een "beperking van de vrijheid van meningsuiting op het internet en op sociaalnetwerksites", 49 procent ziet dat dan weer niet zitten en 1 procent heeft geen mening.

Voorts vindt 81 procent dat de Franse nationaliteit moet worden afgenomen van personen die over een dubbele nationaliteit beschikken en die veroordeeld zijn wegens terreurdaden op Frans grondgebied.

Zo'n 68 procent wil dat Franse burgers van wie wordt vermoed dat ze naar conflictgebieden zijn getrokken om er aan de zijde van terroristen te gaan vechten het verbod moeten krijgen om nog terug te keren naar Frankrijk.

Tot slot kant 57 procent zich tegen "verdere militaire interventies van Frankrijk in Syrië, Jemen en Libië" en 63 procent ziet ook liever geen "intensivering van de Franse legeroperaties in Irak". (Belga/NS)

De helft (50 procent) is gewonnen voor een beperking van de vrijheid van meningsuiting op het internet. Dat blijkt zondag uit een telefonische peiling bij 1.003 mensen. De peiling werd afgenomen op 16 en 17 januari. In de peiling werd onder andere aangekaart dat "sommige moslims zich gekwetst of aangevallen voelen door de publicatie van de karikaturen van de profeet Mohammed", waarop 57 procent van de respondenten antwoordt dat "er met deze reacties geen rekening gehouden moet worden en men dergelijke karikaturen moet blijven publiceren". Zo'n 42 procent van de ondervraagden is een andere mening toegedaan en vindt dat er wel "rekening moet worden gehouden met deze reacties en dat het beter is om de publicatie van dergelijke spotprenten te vermijden."Vijftig procent van de ondervraagden spreekt zich bovendien uit voor een "beperking van de vrijheid van meningsuiting op het internet en op sociaalnetwerksites", 49 procent ziet dat dan weer niet zitten en 1 procent heeft geen mening.Voorts vindt 81 procent dat de Franse nationaliteit moet worden afgenomen van personen die over een dubbele nationaliteit beschikken en die veroordeeld zijn wegens terreurdaden op Frans grondgebied. Zo'n 68 procent wil dat Franse burgers van wie wordt vermoed dat ze naar conflictgebieden zijn getrokken om er aan de zijde van terroristen te gaan vechten het verbod moeten krijgen om nog terug te keren naar Frankrijk. Tot slot kant 57 procent zich tegen "verdere militaire interventies van Frankrijk in Syrië, Jemen en Libië" en 63 procent ziet ook liever geen "intensivering van de Franse legeroperaties in Irak". (Belga/NS)