Maandag zijn opnieuw twee ministers uit Diabs kabinet opgestapt na de kolossale explosie die afgelopen dinsdag een belangrijk deel van de hoofdstad Beiroet verwoestte. Minister van Justitie Marie Claude Najm en minister van Financiën Ghazi Wazni hebben hun ontslag ingediend.

De ministers volgen het voorbeeld van de ministers van Informatie (Manal Abdel Samad) en van Milieu (Damianos Kattar). Maar volgens mediaberichten is de woede in Libanon over de explosie zo groot dat ook de rest van het kabinet snel het veld moet ruimen.

Er vielen volgens de gouverneur van Beiroet meer dan tweehonderd doden. Naar schatting 6.000 mensen zijn gewond geraakt en honderdduizenden zijn dakloos geworden.

Protesten

De oorzaak van de twee ontploffingen is niet bekend, maar het explosieve ammoniumnitraat dat de enorme schade aanrichtte, lag al jaren in de haven in een loods die daar niet geschikt voor was. Douane en havenautoriteiten hadden er vaak op aangedrongen het levensgevaarlijke spul weg te halen. Het was er opgeslagen omdat het door justitie in beslag was genomen.

Nog voor de explosie verkeerde het land al in een diepe economische en politieke crisis die tot veel protesten heeft geleid. Betogers keren zich nu ook tegen de regering omdat ze die nalatig en corrupt vinden en verantwoordelijk houden voor de ramp. (Belga)

Maandag zijn opnieuw twee ministers uit Diabs kabinet opgestapt na de kolossale explosie die afgelopen dinsdag een belangrijk deel van de hoofdstad Beiroet verwoestte. Minister van Justitie Marie Claude Najm en minister van Financiën Ghazi Wazni hebben hun ontslag ingediend.De ministers volgen het voorbeeld van de ministers van Informatie (Manal Abdel Samad) en van Milieu (Damianos Kattar). Maar volgens mediaberichten is de woede in Libanon over de explosie zo groot dat ook de rest van het kabinet snel het veld moet ruimen. Er vielen volgens de gouverneur van Beiroet meer dan tweehonderd doden. Naar schatting 6.000 mensen zijn gewond geraakt en honderdduizenden zijn dakloos geworden. De oorzaak van de twee ontploffingen is niet bekend, maar het explosieve ammoniumnitraat dat de enorme schade aanrichtte, lag al jaren in de haven in een loods die daar niet geschikt voor was. Douane en havenautoriteiten hadden er vaak op aangedrongen het levensgevaarlijke spul weg te halen. Het was er opgeslagen omdat het door justitie in beslag was genomen. Nog voor de explosie verkeerde het land al in een diepe economische en politieke crisis die tot veel protesten heeft geleid. Betogers keren zich nu ook tegen de regering omdat ze die nalatig en corrupt vinden en verantwoordelijk houden voor de ramp. (Belga)