Voetbalsupporters vormen front tegen relschoppers in Nederland

De Nederlandse politie controleert voorbijgangers in Rotterdam © Belga

In toenemende mate vormen supporters, veelal uit de harde kern van voetbalclubs, een front tegen relschoppers in Nederland. Ze staan niet toe dat de rellende jongeren de stad vernielen of winkels plunderen, laten ze via hun eigen kanalen weten. En voegen, zoals dinsdag in Den Bosch en Maastricht, de daad bij het woord.

In Den Bosch waarschuwden de supporters van hun club: ‘Even voor de gastjes die denken er vanavond weer een puinhoop van te maken, dat gaat ‘m niet worden! Jullie zijn gewaarschuwd. Blijf met je poten van onze mooie stad en winkels af en helemaal van het ziekenhuis.’ Groepen supporters verdedigden dinsdag winkelcentrum De Rompert tegen relschoppers. Ongeregeldheden bleven uit.

In Maastricht liepen vele honderden supporters van MVV dinsdagavond demonstratief van het station naar het Vrijthof, in een gemoedelijke en rustig sfeer, om de stad te beschermen tegen relschoppers. Ook in Eindhoven roerden fans van PSV zich. Een deel van de harde kern bewaakte dinsdagavond het Philips Stadion.

Waarschuwingen aan relschoppers

Ook in andere steden staan supporters achter hun club en gemeente. Zo zijn er meldingen van waarschuwingen aan relschoppers uit kringen van Heracles, Go Ahead Eagles, AZ en NEC.

Een grote groep jongemannen en jongens heeft volgens de Amsterdamse politie dinsdag korte tijd voor een onrustige situatie gezorgd. Ze staken vuurwerk af. De mobiele eenheid die nadrukkelijk aanwezig is, trad kort op door het vormen van een linie, waarna de meeste jongeren afdropen en de rust terugkeerde.

https://twitter.com/VoetbalUltras/status/1353793314638737410Voetbal Ultrashttps://twitter.com/VoetbalUltras

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

550rich3153600000Twitterhttps://twitter.com1.0

Aanhoudingen

Na de zware rellen van de afgelopen dagen bleef het in veel Nederlandse steden rustiger dinsdagavond. Er waren minder mensen op straat en de politie was en is nog massaal aanwezig.

Volgens lokale media was het in steden als Leiden, Gouda en Den Haag rustig na de avondklok. In Den Bosch is vooral politie en internationale pers aanwezig, meldt NRC. In Breda zijn meerdere aanhoudingen verricht door de politie en inmiddels is daar de rust ook teruggekeerd.

In Rotterdam was de politie massaal in de stad aanwezig na de rellen van een dag eerder en controleerde ze mensen die in groepjes op straat lopen. Om 21.00 uur ging de avondklok in, waarna het verboden is zonder geldige reden op straat te zijn. Er werden meer dan 80 mensen opgepakt na schermutselingen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content