In West-Afrika dreigt een grote hongersnood. In een communiqué van de Economische Gemeenschap van West-Afrikaanse Staten staat te lezen dat de ministers zich buigen over de omstandigheden van ongeveer drie miljoen mensen die geen verzekerde toegang hebben tot voedsel. "De slachtoffers hebben dringend voedselhulp nodig om weerstand op te bouwen voor in de maanden juni tot en met augustus", klinkt het.

In die periode is het nog wachten op de volgende oogst terwijl de voorraadkelders al leeg zijn. De schaarste treft vooral het noorden van Mali en het zuidoosten van Niger.

In West-Afrika dreigt een grote hongersnood. In een communiqué van de Economische Gemeenschap van West-Afrikaanse Staten staat te lezen dat de ministers zich buigen over de omstandigheden van ongeveer drie miljoen mensen die geen verzekerde toegang hebben tot voedsel. "De slachtoffers hebben dringend voedselhulp nodig om weerstand op te bouwen voor in de maanden juni tot en met augustus", klinkt het. In die periode is het nog wachten op de volgende oogst terwijl de voorraadkelders al leeg zijn. De schaarste treft vooral het noorden van Mali en het zuidoosten van Niger.