VN-secretaris-generaal Ban Ki-Moon zei dat zijn mensen waren beschoten met lichte vuurwapens vlak buiten het dorpje Al-Koubeir in de provincie Hama, toen ze daar de plaats van het bloedbad wilden inspecteren. Dat melden Amerikaanse media. Wie de VN-mensen beschoot, is vooralsnog onduidelijk.

'Onnoemelijke barbaarsheid'
Volgens de Syrische oppositie zouden regeringstroepen woensdag 78 mensen vermoord hebben in Al-Koubeir. Onder hen waren vrouwen en kinderen. De regering ontkent dat en zei dat de slachtpartij het werk is van terroristen.

in de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in New York noemde ban Ki-Moon het bloedbad een daad van 'onnoemelijke barbaarsheid'. Hij riep de strijdende partijen in Syrië op om het VN-vredesplan onmiddellijk uit te voeren.

Feiten blijven vaag
Wat er in Al-Koubeir precies gebeurd is, is nog steeds onduidelijk, aangezien de de feiten niet onafhankelijk bevestigd konden worden. Eind mei werden al 108 mensen gedood in het plaatsje Houla. Vermoed wordt dat de daders daar pro-regeringsmilities waren.

Internationaal bemiddelaar Kofi Annan heeft de VN-Veiligheidsraad donderdag gevraagd om de druk op de Syrische regering op te voeren, zodat die het vredesplan zou naleven. Annan vreest dat de crisis in Syrië snel oncontroleerbaar wordt.

Russisch veto
Kofi Annan bevestigde ook dat er onderhandelingen gevoerd worden om een internationale contactgroep voor Syrië op te richten. Tot die groep zouden landen moeten behoren die een invloed kunnen hebben op de regering of de oppositie in Syrië.

Een van die landen is Rusland. Dat belooft in de VN-Veiligheidsraad elk initiatief voor een buitenlandse interventie in Syrië te zullen blokkeren. "Er zal geen mandaat zijn, dat garandeer ik u", zei de Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov. (BelgaTV)

VN-secretaris-generaal Ban Ki-Moon zei dat zijn mensen waren beschoten met lichte vuurwapens vlak buiten het dorpje Al-Koubeir in de provincie Hama, toen ze daar de plaats van het bloedbad wilden inspecteren. Dat melden Amerikaanse media. Wie de VN-mensen beschoot, is vooralsnog onduidelijk.'Onnoemelijke barbaarsheid' Volgens de Syrische oppositie zouden regeringstroepen woensdag 78 mensen vermoord hebben in Al-Koubeir. Onder hen waren vrouwen en kinderen. De regering ontkent dat en zei dat de slachtpartij het werk is van terroristen. in de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in New York noemde ban Ki-Moon het bloedbad een daad van 'onnoemelijke barbaarsheid'. Hij riep de strijdende partijen in Syrië op om het VN-vredesplan onmiddellijk uit te voeren. Feiten blijven vaag Wat er in Al-Koubeir precies gebeurd is, is nog steeds onduidelijk, aangezien de de feiten niet onafhankelijk bevestigd konden worden. Eind mei werden al 108 mensen gedood in het plaatsje Houla. Vermoed wordt dat de daders daar pro-regeringsmilities waren. Internationaal bemiddelaar Kofi Annan heeft de VN-Veiligheidsraad donderdag gevraagd om de druk op de Syrische regering op te voeren, zodat die het vredesplan zou naleven. Annan vreest dat de crisis in Syrië snel oncontroleerbaar wordt.Russisch veto Kofi Annan bevestigde ook dat er onderhandelingen gevoerd worden om een internationale contactgroep voor Syrië op te richten. Tot die groep zouden landen moeten behoren die een invloed kunnen hebben op de regering of de oppositie in Syrië. Een van die landen is Rusland. Dat belooft in de VN-Veiligheidsraad elk initiatief voor een buitenlandse interventie in Syrië te zullen blokkeren. "Er zal geen mandaat zijn, dat garandeer ik u", zei de Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov. (BelgaTV)