De vergadering komt er op vraag van de Verenigde Staten en Mexico, niet-permanent lid van de Veiligheidsraad, en vindt plaats achter gesloten deuren.

Volgens Bocchiet Edmond, de Haïtiaanse ambassadeur in de VS, waren de moordenaars 'professionele' huurmoordenaars die zich uitgaven voor Amerikaanse agenten.

Mogelijk hebben ze het land al verlaten, aldus de ambassadeur die sprak over een 'goed georkestreerde' aanval. De vrouw van president Moïse, die bij de aanval gewond raakte, zal naar het Amerikaanse Miami gebracht worden, aldus nog de ambassadeur.

De vergadering komt er op vraag van de Verenigde Staten en Mexico, niet-permanent lid van de Veiligheidsraad, en vindt plaats achter gesloten deuren. Volgens Bocchiet Edmond, de Haïtiaanse ambassadeur in de VS, waren de moordenaars 'professionele' huurmoordenaars die zich uitgaven voor Amerikaanse agenten. Mogelijk hebben ze het land al verlaten, aldus de ambassadeur die sprak over een 'goed georkestreerde' aanval. De vrouw van president Moïse, die bij de aanval gewond raakte, zal naar het Amerikaanse Miami gebracht worden, aldus nog de ambassadeur.