Dat heeft de Britse missie bij de VN getweet.

Naast 44 dodelijke slachtoffers vielen er bij de aanval ook zowat 130 gewonden. Het centrum is gelegen in Tajoura, een oostelijke buitenwijk van Tripoli, en bood onderdak aan zo'n 150 migranten. Libië is een populair vertrekpunt voor migranten uit Afrika en Arabische landen die per boot Italië proberen te bereiken.

Secretaris-generaal Antonio Guterres van de VN eist een 'onafhankelijke onderzoek' en wil dat de 'daders voor de rechter komen'. Hij voegde eraan toe dat zijn organisatie de exacte locatie van het detentiecentrum aan de partijen in het Libische conflict heeft doorgespeeld.

Dat heeft de Britse missie bij de VN getweet.Naast 44 dodelijke slachtoffers vielen er bij de aanval ook zowat 130 gewonden. Het centrum is gelegen in Tajoura, een oostelijke buitenwijk van Tripoli, en bood onderdak aan zo'n 150 migranten. Libië is een populair vertrekpunt voor migranten uit Afrika en Arabische landen die per boot Italië proberen te bereiken. Secretaris-generaal Antonio Guterres van de VN eist een 'onafhankelijke onderzoek' en wil dat de 'daders voor de rechter komen'. Hij voegde eraan toe dat zijn organisatie de exacte locatie van het detentiecentrum aan de partijen in het Libische conflict heeft doorgespeeld.