De namen staan in de akte van beschuldiging. Daarmee bevestigt het tribunaal de namen die eerder al in de media circuleerden.

'Rechter Daniel Fransen liet de geheimhouding van de volledige namen, pseudoniemen, persoonlijke gegevens en foto's van de individuen opheffen, net zoals de aanklachten tegen hen', maakte het STL bekend in een persbericht, goed een maand nadat de Libanese regering de akte van beschuldiging van het tribunaal kreeg.

Delicaat evenwicht
Volgens aanklager Daniel Bellemare zijn de vier mannen verantwoordelijk voor de aanslag op het leven van de voormalige eerste minister Rafic Hariri in 2005, waarbij ook 22 anderen in Beiroet om het leven kwamen.

De vier individuen in de akte van beschuldiging zijn de volgende: Salim Ayyash, Moustafa Badreddine, Hussein Anaissi en Assad Sabra. Volgens de aanklager moet de officiële openbaarmaking van de namen de arrestatie van de verdachten bespoedigen.

Op 30 juni maakte het tribunaal de akte van beschuldiging al over aan de procureur-generaal in Beiroet, Saïd Mirza. De minister van Binnenlandse Zaken, Marwan Charbel, bevestigde vervolgens de namen van de vier verdachten nadat de identiteiten al in de media gelekt waren.

Lappendeken

Voor de Libanese voormalie premier en zoon van Rafic Hariri, Saad al-Hariri, was het onderzoek vaak bron van spanningen, aangezien beschuldigingen aan het adres van leden uit een bepaalde etnische of religieuze groepering steeds het moeizame evenwicht in Libanon uitdagen. Libanon telt 17 verschillende erkende geloofsovertuigingen, waaronder diverse stromingen van het christendom en de islam. Daarnaast kent het land ook een rijke etnische samenstelling. (Belga/SD)

De namen staan in de akte van beschuldiging. Daarmee bevestigt het tribunaal de namen die eerder al in de media circuleerden. 'Rechter Daniel Fransen liet de geheimhouding van de volledige namen, pseudoniemen, persoonlijke gegevens en foto's van de individuen opheffen, net zoals de aanklachten tegen hen', maakte het STL bekend in een persbericht, goed een maand nadat de Libanese regering de akte van beschuldiging van het tribunaal kreeg. Delicaat evenwicht Volgens aanklager Daniel Bellemare zijn de vier mannen verantwoordelijk voor de aanslag op het leven van de voormalige eerste minister Rafic Hariri in 2005, waarbij ook 22 anderen in Beiroet om het leven kwamen. De vier individuen in de akte van beschuldiging zijn de volgende: Salim Ayyash, Moustafa Badreddine, Hussein Anaissi en Assad Sabra. Volgens de aanklager moet de officiële openbaarmaking van de namen de arrestatie van de verdachten bespoedigen. Op 30 juni maakte het tribunaal de akte van beschuldiging al over aan de procureur-generaal in Beiroet, Saïd Mirza. De minister van Binnenlandse Zaken, Marwan Charbel, bevestigde vervolgens de namen van de vier verdachten nadat de identiteiten al in de media gelekt waren. Lappendeken Voor de Libanese voormalie premier en zoon van Rafic Hariri, Saad al-Hariri, was het onderzoek vaak bron van spanningen, aangezien beschuldigingen aan het adres van leden uit een bepaalde etnische of religieuze groepering steeds het moeizame evenwicht in Libanon uitdagen. Libanon telt 17 verschillende erkende geloofsovertuigingen, waaronder diverse stromingen van het christendom en de islam. Daarnaast kent het land ook een rijke etnische samenstelling. (Belga/SD)