Het Hoog Commissariaat voor de Mensenrechten van de VN, de Europese Unie en de Verenigde Staten wilden oorspronkelijk een echte 'onafhankelijke internationale missie' oprichten. Maar Kinshasa was daar fel tegen.

De westerse landen sloten dan maar een compromis met de Afrikaanse landen, zo werd uit bronnen bij de onderhandelingen vernomen. Sinds september 2016 woedt in Kasai een opstand van een militie die geleid werd door Kamwina Nsapu.

Dit stamhoofd werd in augustus 2016 gedood bij een militaire operatie, nadat hij in opstand was gekomen tegen het bewind in Kinshasa.

Lees ook:Wat is er aan de hand in de Democratische Republiek Congo?

Het Hoog Commissariaat voor de Mensenrechten van de VN, de Europese Unie en de Verenigde Staten wilden oorspronkelijk een echte 'onafhankelijke internationale missie' oprichten. Maar Kinshasa was daar fel tegen. De westerse landen sloten dan maar een compromis met de Afrikaanse landen, zo werd uit bronnen bij de onderhandelingen vernomen. Sinds september 2016 woedt in Kasai een opstand van een militie die geleid werd door Kamwina Nsapu. Dit stamhoofd werd in augustus 2016 gedood bij een militaire operatie, nadat hij in opstand was gekomen tegen het bewind in Kinshasa.