Bij een gezamenlijke operatie van Afghaanse troepen en de NAVO-coalitie vorige week donderdag voerde de NAVO-troepen een luchtbombardement uit. 'De eerste elementen tonen aan dat er minstens 32 burgers werden gedood en 19 verwond, voornamelijk vrouwen en kinderen. We hebben ook informatie ontvangen waaruit blijkt dat er minstens 22 huizen werden vernietigd', zo staat in een mededeling van Unama, de VN-missie in Afghanistan.

'Burgerslachtoffers zijn onaanvaardbaar en ondergraven de inspanningen om vrede en stabiliteit te brengen in Afghanistan', meldt Unama nog. Het Amerikaanse leger had zaterdag al toegegeven dat het in Kunduz een aanval had uitgevoerd waarbij 'zeer waarschijnlijk' burgers werden gedood. Generaal John Nicholson, die de NAVO-operatie in Afghanistan leidt, heeft al 'zijn spijt' betuigd, zegt de VN.

(Belga/SK)

Bij een gezamenlijke operatie van Afghaanse troepen en de NAVO-coalitie vorige week donderdag voerde de NAVO-troepen een luchtbombardement uit. 'De eerste elementen tonen aan dat er minstens 32 burgers werden gedood en 19 verwond, voornamelijk vrouwen en kinderen. We hebben ook informatie ontvangen waaruit blijkt dat er minstens 22 huizen werden vernietigd', zo staat in een mededeling van Unama, de VN-missie in Afghanistan. 'Burgerslachtoffers zijn onaanvaardbaar en ondergraven de inspanningen om vrede en stabiliteit te brengen in Afghanistan', meldt Unama nog. Het Amerikaanse leger had zaterdag al toegegeven dat het in Kunduz een aanval had uitgevoerd waarbij 'zeer waarschijnlijk' burgers werden gedood. Generaal John Nicholson, die de NAVO-operatie in Afghanistan leidt, heeft al 'zijn spijt' betuigd, zegt de VN.(Belga/SK)