"Ik denk dat het beter is dat elke partij naar huis gaat en nadenkt over haar verantwoordelijkheden en (zegt) of ze wil dat dit proces verdergaat of niet", zei Brahimi zaterdag aan de pers. De onderhandelingen tussen de regering en de oppositie hebben na drie weken uiteindelijk niets opgeleverd, blijkt nu.

Syrische troepen voeren ondertussen hun aanvallen op Yabroud op, een stad bij de Libanese grens die in handen is van rebellen. Militanten van de oppositie zeiden dat de troepen van het bewind de stad vanuit de lucht en van op de grond bombardeerden. De staatstelevisie sprak van een operatie tegen 'terreurgroepen'.

Het dodental van de burgeroorlog die in 2011 in Syrië begon, is tot meer dan 140.000 opgelopen, aldus het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten, een pro-oppositiegroep met basis in Groot-Brittannië. Daaronder zijn volgens de groep 71.141 burgers en rebellen, 8.972 extremisten en strijders gelieerd aan Al Qaida, 2.837 ongeïdentificeerde slachtoffers en 33.591 manschappen van de regeringstroepen. (Belga/BO)