De Mensenrechtenraad van de Verenigde Naties stemt in met een internationale onafhankelijke onderzoekscommissie naar mensenrechtenschendingen door het Syrische regime onder dictator Bashar al-Assad.

De resolutie werd voorgesteld door de VS, de EU en Saoedi-Arabië, Jordanië, Qatar en Koeweit, de vier Arabische landen van de raad.

Met 33 stemmen voor werd tijdens een speciale bijeenkomst de resolutie aangenomen. China, Rusland, Cuba en Ecuador stemden tegen. Volgende negen landen onthielden zich: India, de Filippijnen, Djibouti, Bangladesh, Kameroen, Maleisië, Mauritanië, Angola en Oeganda. (Belga/SD)

De Mensenrechtenraad van de Verenigde Naties stemt in met een internationale onafhankelijke onderzoekscommissie naar mensenrechtenschendingen door het Syrische regime onder dictator Bashar al-Assad. De resolutie werd voorgesteld door de VS, de EU en Saoedi-Arabië, Jordanië, Qatar en Koeweit, de vier Arabische landen van de raad. Met 33 stemmen voor werd tijdens een speciale bijeenkomst de resolutie aangenomen. China, Rusland, Cuba en Ecuador stemden tegen. Volgende negen landen onthielden zich: India, de Filippijnen, Djibouti, Bangladesh, Kameroen, Maleisië, Mauritanië, Angola en Oeganda. (Belga/SD)