Ondanks meerdere oproepen krijgen de Verenigde Naties nauwelijks geld voor hulp aan Syrië. Het fonds voor vluchtelingen en noodlijdenden in Syrië is al weken zo goed als onveranderd. De VN hebben van de aan hun lidstaten gevraagde 348 miljoen dollar (270 miljoen euro) voor hulp aan Syrië nog maar 45 procent ontvangen. Dat is vijf procentpunt meer ten opzichte van twee weken geleden.

De VN hadden ook 488 miljoen dollar gevraagd voor hulp aan de Syrische vluchtelingen; maar kregen daarvan tot dusver 29 procent. Het aantal Syrische vluchtelingen is in de buurlanden van Syrië de voorbije twee weken verder toegenomen van 340.000 naar 362.000. Van de 22 miljoen Syriërs zijn er 1,2 miljoen in eigen land op de vlucht. Zowat 2,5 miljoen Syriërs zijn aangewezen op hulp van buitenaf. (Belga/SD)

Ondanks meerdere oproepen krijgen de Verenigde Naties nauwelijks geld voor hulp aan Syrië. Het fonds voor vluchtelingen en noodlijdenden in Syrië is al weken zo goed als onveranderd. De VN hebben van de aan hun lidstaten gevraagde 348 miljoen dollar (270 miljoen euro) voor hulp aan Syrië nog maar 45 procent ontvangen. Dat is vijf procentpunt meer ten opzichte van twee weken geleden. De VN hadden ook 488 miljoen dollar gevraagd voor hulp aan de Syrische vluchtelingen; maar kregen daarvan tot dusver 29 procent. Het aantal Syrische vluchtelingen is in de buurlanden van Syrië de voorbije twee weken verder toegenomen van 340.000 naar 362.000. Van de 22 miljoen Syriërs zijn er 1,2 miljoen in eigen land op de vlucht. Zowat 2,5 miljoen Syriërs zijn aangewezen op hulp van buitenaf. (Belga/SD)