De nog resterende 7,2 procent van de wapens zijn verzameld op één plaats in Syrië, maar kunnen door de onberekenbare veiligheidssituatie momenteel niet weggehaald worden, zei speciale VN-gezant Sigrid Kaag woensdag in New York. "De vooropgestelde termijn kan niet nagekomen worden". Eerder had Kaag de VN-Veiligheidsraad over de situatie geïnformeerd.

Ze riep de internationale gemeenschap op druk uit te oefenen op Syrië om het transport van de overgebleven wapens onmiddellijk mogelijk te maken. De VN-coördinatrice voor noodhulp, Valerie Amos, maakte woensdag haar beklag voor de pers dat het geweld in het door een burgeroorlog geteisterde land steeds maar toeneemt. (Belga/TV)

De nog resterende 7,2 procent van de wapens zijn verzameld op één plaats in Syrië, maar kunnen door de onberekenbare veiligheidssituatie momenteel niet weggehaald worden, zei speciale VN-gezant Sigrid Kaag woensdag in New York. "De vooropgestelde termijn kan niet nagekomen worden". Eerder had Kaag de VN-Veiligheidsraad over de situatie geïnformeerd.Ze riep de internationale gemeenschap op druk uit te oefenen op Syrië om het transport van de overgebleven wapens onmiddellijk mogelijk te maken. De VN-coördinatrice voor noodhulp, Valerie Amos, maakte woensdag haar beklag voor de pers dat het geweld in het door een burgeroorlog geteisterde land steeds maar toeneemt. (Belga/TV)