Griekenland heeft geweigerd de Oostenrijkse minister van Binnenlandse Zaken Johanna Mikl-Leitner te ontvangen, zo verluidde uit officiële bronnen. Daarmee zwelt de spanning tussen beide landen omtrent de vluchtelingencrisis nog aan. Een bron bij het Griekse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft tegenover het officiële persbureau ANA informatie in die zin bevestigd.

Donderdag had Athene al zijn ambassadrice in Wenen teruggeroepen voor "overleg", als teken van protest tegen het feit dat Oostenrijk een bijeenkomst van Balkanlanden omtrent de vluchtelingencrisis had georganiseerd en daarbij Griekenland had uitgesloten.

De Grieken zijn ook niet opgezet met de unilaterale maatregelen die Oostenrijk en de Balkanlanden in de context van de vluchtelingencrisis nemen en die ervoor zorgen dat Griekenland - letterlijk - steeds meer geïsoleerd komt te staan.

Migratietop

Griekenland denkt dat Oostenrijk achter de grenssluiting van zijn noordelijk buurland Macedonië zit. Door het sluiten van grenzen op de zogenaamde Balkan-route zitten heel wat kandidaat-vluchtelingen geblokkeerd aan de grens tussen Griekenland en Macedonië.

Eerder dreigde de Griekse premier Alexis Tsipras al om in de Europese Unie de politieke besluitvorming te blokkeren, zolang er geen gelijkmatige verdeling van de vluchtelingen over de lidstaten gebeurt. Het Europese spreidingsplan blijft immers sputteren. Niet meer dan 600 van de beoogde 106.000 asielzoekers zijn vanuit Griekenland en Italië overgebracht naar andere lidstaten.

Op 7 maart is er een migratietop tussen de Europese Unie en Turkije. Tegen dan moet er duidelijke vooruitgang geboekt worden bij de aanpak van de vluchtelingencrisis.

(Belga/TE)

Griekenland heeft geweigerd de Oostenrijkse minister van Binnenlandse Zaken Johanna Mikl-Leitner te ontvangen, zo verluidde uit officiële bronnen. Daarmee zwelt de spanning tussen beide landen omtrent de vluchtelingencrisis nog aan. Een bron bij het Griekse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft tegenover het officiële persbureau ANA informatie in die zin bevestigd. Donderdag had Athene al zijn ambassadrice in Wenen teruggeroepen voor "overleg", als teken van protest tegen het feit dat Oostenrijk een bijeenkomst van Balkanlanden omtrent de vluchtelingencrisis had georganiseerd en daarbij Griekenland had uitgesloten. De Grieken zijn ook niet opgezet met de unilaterale maatregelen die Oostenrijk en de Balkanlanden in de context van de vluchtelingencrisis nemen en die ervoor zorgen dat Griekenland - letterlijk - steeds meer geïsoleerd komt te staan.Griekenland denkt dat Oostenrijk achter de grenssluiting van zijn noordelijk buurland Macedonië zit. Door het sluiten van grenzen op de zogenaamde Balkan-route zitten heel wat kandidaat-vluchtelingen geblokkeerd aan de grens tussen Griekenland en Macedonië. Eerder dreigde de Griekse premier Alexis Tsipras al om in de Europese Unie de politieke besluitvorming te blokkeren, zolang er geen gelijkmatige verdeling van de vluchtelingen over de lidstaten gebeurt. Het Europese spreidingsplan blijft immers sputteren. Niet meer dan 600 van de beoogde 106.000 asielzoekers zijn vanuit Griekenland en Italië overgebracht naar andere lidstaten. Op 7 maart is er een migratietop tussen de Europese Unie en Turkije. Tegen dan moet er duidelijke vooruitgang geboekt worden bij de aanpak van de vluchtelingencrisis.(Belga/TE)