Zaterdag kwamen "slechts" 1.002 vluchtelingen aan, maar dat waren er dan ook uitzonderlijk weinig, wat mogelijk te verklaren is door het regenweer. Gemiddeld komen sinds enkele weken per dag 1.500 tot 2.000 asielzoekers aan in Hongarije.

De Servische staatstelevisie liet zondag nog weten dat Hongarije twee treinen uit Servië heeft geweigerd omdat aan boord te veel vluchtelingen zaten. De trein van Belgrado naar Wenen en Boedapest moest zijn reis stopzetten in de grensstad Subotica en mocht pas verder rijden nadat de wagons met de vluchtelingen losgekoppeld werden. (Belga/WK)

Zaterdag kwamen "slechts" 1.002 vluchtelingen aan, maar dat waren er dan ook uitzonderlijk weinig, wat mogelijk te verklaren is door het regenweer. Gemiddeld komen sinds enkele weken per dag 1.500 tot 2.000 asielzoekers aan in Hongarije. De Servische staatstelevisie liet zondag nog weten dat Hongarije twee treinen uit Servië heeft geweigerd omdat aan boord te veel vluchtelingen zaten. De trein van Belgrado naar Wenen en Boedapest moest zijn reis stopzetten in de grensstad Subotica en mocht pas verder rijden nadat de wagons met de vluchtelingen losgekoppeld werden. (Belga/WK)