De schietpartij deed zich voor toen de grenswachters naar hun zeggen probeerden om zowat veertig mensen op te pakken die net de grens tussen Turkije en Bulgarije waren overgestoken. Het kwam daarbij tot een handgemeen, waarbij ook een dodelijk schot werd gelost. De groep vluchtelingen bestond uitsluitend uit mannen, zegt een anonieme bron in Bulgaarse regeringskringen. Er wordt verondersteld dat de groep uit Afghanen bestond. Er is een onderzoek opgestart.

De Bulgaarse premier Bojko Borisov werd tijdens de EU-top over de vluchtelingencrisis op de hoogte gebracht van de gebeurtenis en heeft voortijdig de onderhandelingstafel in Brussel verlaten.

(Belga/RR)

De schietpartij deed zich voor toen de grenswachters naar hun zeggen probeerden om zowat veertig mensen op te pakken die net de grens tussen Turkije en Bulgarije waren overgestoken. Het kwam daarbij tot een handgemeen, waarbij ook een dodelijk schot werd gelost. De groep vluchtelingen bestond uitsluitend uit mannen, zegt een anonieme bron in Bulgaarse regeringskringen. Er wordt verondersteld dat de groep uit Afghanen bestond. Er is een onderzoek opgestart. De Bulgaarse premier Bojko Borisov werd tijdens de EU-top over de vluchtelingencrisis op de hoogte gebracht van de gebeurtenis en heeft voortijdig de onderhandelingstafel in Brussel verlaten. (Belga/RR)