Een vliegtuig met 172 passagiers en 9 bemanningsleden aan boord is bij de landing op het Indonesische vakantie-eiland Bali in zee beland. Er vielen geen gewonden.

Volgens Indonesische media heeft de piloot de landing te vroeg ingezet. Daardoor kwam het toestel voor de landingsbaan in zee terecht.

In twee gebroken

Andere bronnen zeggen dat het vliegtuig wel degelijk landde op de landingsbaan maar dan doorschoof en daarna in zee terechtkwam.

Het ongeval gebeurde aan de Ngurah Rai luchthaven op Bali.

Op foto's van de Boeing 737 van de Indonesische lagekostenmaatschappij Lion Air is te zien hoe het vliegtuig na de crash in twee is gebroken.

Reddingsvesten

Het toestel lag enkele meters voor de kust in het water. Op zee dreven gele reddingsvesten. Enkele inzittenden liepen lichte verwondingen op.

Lion Air is een lagekosten luchtvaartmaatschappij met een kwalijke reputatie op het vlak van veiligheid. De maatschappij staat zowel in de Europese Unie als in de Verenigde Staten op de zwarte lijst. Ze mag er dus niet vliegen.

Lion Air

Lion Air is de eerste Indonesische privé-luchtvaartmaatschappij. Ze haalde onlangs de wereldpers door het grootste contract te tekenen uit de geschiedenis van de burgerluchtvaart. Lion Air bestelde 234 Airbus A320-toestellen voor een bedrag van 18,4 miljard euro.

De luchtvaartsector in Indonesië is aan het "boomen", maar experts vrezen dat die bliksemsnelle ontwikkeling ten koste gaat van de veiligheid. Zo zouden er te weinig gekwalificeerde piloten zijn.(EE)

Een vliegtuig met 172 passagiers en 9 bemanningsleden aan boord is bij de landing op het Indonesische vakantie-eiland Bali in zee beland. Er vielen geen gewonden. Volgens Indonesische media heeft de piloot de landing te vroeg ingezet. Daardoor kwam het toestel voor de landingsbaan in zee terecht.In twee gebroken Andere bronnen zeggen dat het vliegtuig wel degelijk landde op de landingsbaan maar dan doorschoof en daarna in zee terechtkwam. Het ongeval gebeurde aan de Ngurah Rai luchthaven op Bali. Op foto's van de Boeing 737 van de Indonesische lagekostenmaatschappij Lion Air is te zien hoe het vliegtuig na de crash in twee is gebroken.Reddingsvesten Het toestel lag enkele meters voor de kust in het water. Op zee dreven gele reddingsvesten. Enkele inzittenden liepen lichte verwondingen op. Lion Air is een lagekosten luchtvaartmaatschappij met een kwalijke reputatie op het vlak van veiligheid. De maatschappij staat zowel in de Europese Unie als in de Verenigde Staten op de zwarte lijst. Ze mag er dus niet vliegen.Lion Air Lion Air is de eerste Indonesische privé-luchtvaartmaatschappij. Ze haalde onlangs de wereldpers door het grootste contract te tekenen uit de geschiedenis van de burgerluchtvaart. Lion Air bestelde 234 Airbus A320-toestellen voor een bedrag van 18,4 miljard euro. De luchtvaartsector in Indonesië is aan het "boomen", maar experts vrezen dat die bliksemsnelle ontwikkeling ten koste gaat van de veiligheid. Zo zouden er te weinig gekwalificeerde piloten zijn.(EE)