"Het vliegtuig werd volledig verwoest", zegt Bambang Sulistyo, die aan het hoofd staat van de reddingsactie. "Alles is in stukken uiteengevallen en een deel van het vliegtuig is afgebrand."

'Niemand heeft de crash overleefd', zo verklaarde Hadi Juraid, woordvoerder van het ministerie van Mobiliteit. "Als de weersomstandigheden het toelaten, zullen de lichamen onmiddellijk weggebracht worden. Ze worden naar de familie overgebracht van zodra ze geïdentificeerd zijn", deelde hij nog mee.

Reddingswerkers hebben in het oosten van Indonesië ondertussen ook de zwarte doos gevonden van het gecrashte toestel van Trigana Air, zo heeft het Chinese officiële persbureau Xinhua op gezag van woordvoerder J.A. Barata van het Indonesische ministerie van Verkeer gemeld.

Het vliegtuig was zondag neergestort in bergachtig gebied in de oostelijke provincie Papoea in Indonesië. De crash gebeurde op 25 kilometer van bestemming Oksibil. Het toestel had 54 mensen aan boord: 44 volwassen passagiers, vijf kinderen en vijf bemanningsleden.

Slecht weer

Het wrak van het vliegtuig kon zondag al gelokaliseerd worden, maar het toestel kon pas nu worden bereikt door de reddingsdiensten. Door het slechte weer in het onherbergzame gebied was het voor de hulpverleners immers extreem lastig om op de plaats van de crash te komen. De kans dat er nog overlevenden worden aangetroffen, wordt erg klein geacht.

Trigana Air staat in Europa al sinds 2007 op de zwarte lijst voor luchtvaartmaatschappijen. Volgens de Aviation Safety Network kreeg de Indonesische maatschappij sinds haar oprichting in 1991 al met 14 ernstige luchtvaartincidenten te maken.

(Belga/RR)

"Het vliegtuig werd volledig verwoest", zegt Bambang Sulistyo, die aan het hoofd staat van de reddingsactie. "Alles is in stukken uiteengevallen en een deel van het vliegtuig is afgebrand."'Niemand heeft de crash overleefd', zo verklaarde Hadi Juraid, woordvoerder van het ministerie van Mobiliteit. "Als de weersomstandigheden het toelaten, zullen de lichamen onmiddellijk weggebracht worden. Ze worden naar de familie overgebracht van zodra ze geïdentificeerd zijn", deelde hij nog mee.Reddingswerkers hebben in het oosten van Indonesië ondertussen ook de zwarte doos gevonden van het gecrashte toestel van Trigana Air, zo heeft het Chinese officiële persbureau Xinhua op gezag van woordvoerder J.A. Barata van het Indonesische ministerie van Verkeer gemeld. Het vliegtuig was zondag neergestort in bergachtig gebied in de oostelijke provincie Papoea in Indonesië. De crash gebeurde op 25 kilometer van bestemming Oksibil. Het toestel had 54 mensen aan boord: 44 volwassen passagiers, vijf kinderen en vijf bemanningsleden. Het wrak van het vliegtuig kon zondag al gelokaliseerd worden, maar het toestel kon pas nu worden bereikt door de reddingsdiensten. Door het slechte weer in het onherbergzame gebied was het voor de hulpverleners immers extreem lastig om op de plaats van de crash te komen. De kans dat er nog overlevenden worden aangetroffen, wordt erg klein geacht.Trigana Air staat in Europa al sinds 2007 op de zwarte lijst voor luchtvaartmaatschappijen. Volgens de Aviation Safety Network kreeg de Indonesische maatschappij sinds haar oprichting in 1991 al met 14 ernstige luchtvaartincidenten te maken.(Belga/RR)