De politie had het gebouw in de stad Sainthamaruthu samen met het leger omsingeld en stond op het punt om de woning binnen te vallen. De operatie kaderde in het onderzoek naar de dodelijke zelfmoordaanslagen van zondag. De commandoleden werden echter vanuit de woning beschoten. Even later klonken er van binnen ook minstens drie explosies.

De politie doorzocht daarop het huis en trof vijftien lichamen aan, twaalf binnen in de woning en drie daarbuiten. Onder de doden bevinden zich zes kinderen en drie vrouwen, verklaarde een politiewoordvoerder zaterdag. De politie vermoedt dat een of meerdere zelfmoordterroristen verantwoordelijk zijn voor de explosies. Een vrouw en een kind die bij het incident gewond raakten, zijn voor verzorging naar het ziekenhuis overgebracht.

In Sri Lanka vonden afgelopen zondag acht zelfmoordaanslagen plaats in kerken, hotels, een woningcomplex en een gastenverblijf. In totaal vielen er meer dan 320 doden. De meeste explosies gebeurden in de hoofdstad Colombo, maar ook in de steden Negombo en Batticaloa waren er doelwitten. Islamitische Staat heeft de verantwoordelijkheid opgeëist voor de aanslagen.

De politie had het gebouw in de stad Sainthamaruthu samen met het leger omsingeld en stond op het punt om de woning binnen te vallen. De operatie kaderde in het onderzoek naar de dodelijke zelfmoordaanslagen van zondag. De commandoleden werden echter vanuit de woning beschoten. Even later klonken er van binnen ook minstens drie explosies. De politie doorzocht daarop het huis en trof vijftien lichamen aan, twaalf binnen in de woning en drie daarbuiten. Onder de doden bevinden zich zes kinderen en drie vrouwen, verklaarde een politiewoordvoerder zaterdag. De politie vermoedt dat een of meerdere zelfmoordterroristen verantwoordelijk zijn voor de explosies. Een vrouw en een kind die bij het incident gewond raakten, zijn voor verzorging naar het ziekenhuis overgebracht. In Sri Lanka vonden afgelopen zondag acht zelfmoordaanslagen plaats in kerken, hotels, een woningcomplex en een gastenverblijf. In totaal vielen er meer dan 320 doden. De meeste explosies gebeurden in de hoofdstad Colombo, maar ook in de steden Negombo en Batticaloa waren er doelwitten. Islamitische Staat heeft de verantwoordelijkheid opgeëist voor de aanslagen.