Meerdere prominente leden van de Vijfsterrenbeweging hadden zich reeds lovend uitgelaten over Draghi, maar de vraag werd toch nog voorgelegd aan de leden. In totaal stemden 59,3 procent voor tegenover 40,7 procent tegen.

Daarmee komt een regering onder leiding van Draghi wel erg dichtbij. De voorbije dagen kreeg hij al de goedkeuring van zowat alle Italiaanse partijen, waaronder ook de rechtse Lega van Matteo Salvini.

De Italiaanse president Sergio Mattarella heeft Draghi gevraagd om een regering van nationale eenheid te vormen, nadat premier Giuseppe Conte zijn meerderheid in het parlement had verloren.

Draghi kan mogelijk vrijdag al aantreden als premier. Begin volgende week zouden dan de vertrouwingsstemmingen kunnen plaatsvinden.

Meerdere prominente leden van de Vijfsterrenbeweging hadden zich reeds lovend uitgelaten over Draghi, maar de vraag werd toch nog voorgelegd aan de leden. In totaal stemden 59,3 procent voor tegenover 40,7 procent tegen. Daarmee komt een regering onder leiding van Draghi wel erg dichtbij. De voorbije dagen kreeg hij al de goedkeuring van zowat alle Italiaanse partijen, waaronder ook de rechtse Lega van Matteo Salvini. De Italiaanse president Sergio Mattarella heeft Draghi gevraagd om een regering van nationale eenheid te vormen, nadat premier Giuseppe Conte zijn meerderheid in het parlement had verloren. Draghi kan mogelijk vrijdag al aantreden als premier. Begin volgende week zouden dan de vertrouwingsstemmingen kunnen plaatsvinden.