De schermutselingen begonnen na de beslissing van de gemeenteraad van Belfast om de Britse vlag - de Union Jack - niet langer permanent uit te hangen aan het gemeentehuis.

Stenen en molotovcocktails

Ook maandagavond is sprake van sporadische incidenten in Belfast. Een duizendtal manifestanten stapten vreedzaam op naar het gemeentehuis tijdens de eerste gemeenteraadszitting daar sinds de beslissing op 3 december. In een ander deel van de stad zette de politie echter waterkanonnen in, naar eigen zeggen nadat de agenten opnieuw stenen en Molotovcocktails naar het hoofd geslingerd kregen. (Belga/TV)

De schermutselingen begonnen na de beslissing van de gemeenteraad van Belfast om de Britse vlag - de Union Jack - niet langer permanent uit te hangen aan het gemeentehuis.Stenen en molotovcocktails Ook maandagavond is sprake van sporadische incidenten in Belfast. Een duizendtal manifestanten stapten vreedzaam op naar het gemeentehuis tijdens de eerste gemeenteraadszitting daar sinds de beslissing op 3 december. In een ander deel van de stad zette de politie echter waterkanonnen in, naar eigen zeggen nadat de agenten opnieuw stenen en Molotovcocktails naar het hoofd geslingerd kregen. (Belga/TV)