In Tunesië vijf "terroristen" gedood tijdens een operatie van het leger en de veiligheidstroepen in de buurt van Ben Gardane, een dag na de ongeziene aanvallen van extremisten. Dat heeft het Tunesische ministerie van Binnenlandse Zaken verklaard.

"Bij de verderzetting van de zoekactie in Ben Gardane, hebben de veiligheidsdiensten en het leger deze nacht vijf terroristen kunnen uitschakelen in de streek van Benniri", zo klonk het in de verklaring van het ministerie. Tijdens de operatie werden ook wapens in beslag genomen.

Iets voor de operatie meldden de lokale media dat de veiligheidsdiensten het huis waar de mannen zich verschansten omsingelden, maar dat werd niet bevestigd in de verklaring.

Avondklok

De aankondiging volgt op de ongeziene aanval van extremisten maandag op de gebouwen van de ordediensten in Ben Gardane, een stad in de grensstreek met Libië. Volgens officiële cijfers kwamen daarbij 36 extremisten, 12 leden van de ordediensten en 7 burgers om het leven.

Sinds maandag is in Ben Gardane een avondklok ingesteld van 19 uur 's avonds tot 5 uur 's ochtends lokale tijd. (Belga/AVE)

In Tunesië vijf "terroristen" gedood tijdens een operatie van het leger en de veiligheidstroepen in de buurt van Ben Gardane, een dag na de ongeziene aanvallen van extremisten. Dat heeft het Tunesische ministerie van Binnenlandse Zaken verklaard."Bij de verderzetting van de zoekactie in Ben Gardane, hebben de veiligheidsdiensten en het leger deze nacht vijf terroristen kunnen uitschakelen in de streek van Benniri", zo klonk het in de verklaring van het ministerie. Tijdens de operatie werden ook wapens in beslag genomen.Iets voor de operatie meldden de lokale media dat de veiligheidsdiensten het huis waar de mannen zich verschansten omsingelden, maar dat werd niet bevestigd in de verklaring.De aankondiging volgt op de ongeziene aanval van extremisten maandag op de gebouwen van de ordediensten in Ben Gardane, een stad in de grensstreek met Libië. Volgens officiële cijfers kwamen daarbij 36 extremisten, 12 leden van de ordediensten en 7 burgers om het leven.Sinds maandag is in Ben Gardane een avondklok ingesteld van 19 uur 's avonds tot 5 uur 's ochtends lokale tijd. (Belga/AVE)