Het Vietnamese communistische regime gaat de komende dagen 15.446 gevangenen vrijlaten, onder wie 1.842 vrouwen en 16 buitenlanders. Onder die buitenlanders zou zich ook een Belg bevinden.

De massa-amnestie in Vietnam is een van de grootste van de voorbije jaren. Het gaat vooral om gevangenen die veroordeeld werden voor 'gewone misdaden' zoals drugshandel en mensenhandel.

Mensen die gevangen zitten wegens 'propaganda tegen de staat' of 'pogingen tot het omverwerpen van de gevestigde orde' komen niet in aanmerking voor amnestie.

Op 2 september viert Vietnam de 68e verjaardag van zijn onafhankelijkheid en herdenkt het land een toespraak van Ho Chi Minh uit 1945 op die datum. Ho Chi Minh, de stichter van de Communistische Partij, wordt gezien als de vader van de natie.

Het is een traditie dat op die dag duizenden gevangenen amnestie krijgen. (TE)

Het Vietnamese communistische regime gaat de komende dagen 15.446 gevangenen vrijlaten, onder wie 1.842 vrouwen en 16 buitenlanders. Onder die buitenlanders zou zich ook een Belg bevinden. De massa-amnestie in Vietnam is een van de grootste van de voorbije jaren. Het gaat vooral om gevangenen die veroordeeld werden voor 'gewone misdaden' zoals drugshandel en mensenhandel. Mensen die gevangen zitten wegens 'propaganda tegen de staat' of 'pogingen tot het omverwerpen van de gevestigde orde' komen niet in aanmerking voor amnestie. Op 2 september viert Vietnam de 68e verjaardag van zijn onafhankelijkheid en herdenkt het land een toespraak van Ho Chi Minh uit 1945 op die datum. Ho Chi Minh, de stichter van de Communistische Partij, wordt gezien als de vader van de natie.Het is een traditie dat op die dag duizenden gevangenen amnestie krijgen. (TE)