De explosie, die ook vijf gewonden eiste, gebeurde toen het voertuig van de militairen passeerde in de provincie Batman. De gouverneur van de provincie legt de verantwoordelijkheid voor de aanslag bij de Koerdische Arbeiderspartij PKK, zo meldt het staatspersagentschap Anadolu.

'De terroristen hebben een geïmproviseerd springtuig laten ontploffen wanneer een gepantserde wagen passeerde', aldus een woordvoerder. Het Turkse leger voert in de regio een grootschalige actie tegen PKK, die door de Turkse overheid als een terroristische organisatie wordt beschouwd.

De explosie, die ook vijf gewonden eiste, gebeurde toen het voertuig van de militairen passeerde in de provincie Batman. De gouverneur van de provincie legt de verantwoordelijkheid voor de aanslag bij de Koerdische Arbeiderspartij PKK, zo meldt het staatspersagentschap Anadolu. 'De terroristen hebben een geïmproviseerd springtuig laten ontploffen wanneer een gepantserde wagen passeerde', aldus een woordvoerder. Het Turkse leger voert in de regio een grootschalige actie tegen PKK, die door de Turkse overheid als een terroristische organisatie wordt beschouwd.