In Nigeria zijn vier schoolmeisje, die waren ontvoerd door de terreurgroep Boko Haram, ontsnapt. Dat melden onderwijsautoriteiten in de deelstaat Borno, schrijft The Guardian. Het is niet bekend hoe de meisjes wisten te ontkomen en hoe het met hen gaat.

Meer dan een maand geleden ontvoerde Boko Haram 276 meisjes in het dorp Chibok. 50 van hen konden kort na de aanval al ontsnappen. De andere meisjes zijn nog steeds vermist.

Dood en verderf

Intussen klinkt de kritiek van de familie van de meisjes op de lakse houding van de Nigeriaanse overheid steeds luider. Want eerder maakte een topfiguur van het Nigeriaanse leger bekend dat hij weet waar de meisjes zijn. 'Waarom gebeurt er dan niets?', klinkt het.

Volgens analisten wil de Nigeriaanse overheid de locatie niet vrijgeven uit vrees dat een te snelle handeling alleen maar meer slachtoffers zou eisen.

De moslimextremisten van Boko Haram blijven dood en verderf zaaien in Nigeria. Bij een aanval op het christelijk dorp Waga, in het noordoosten van het land, zijn volgens de regering minstens twintig mensen omgekomen. Een dubbele bomaanslag op een drukbezochte markt kostte de afgelopen week het leven aan bijna 150 personen. (AVE)

In Nigeria zijn vier schoolmeisje, die waren ontvoerd door de terreurgroep Boko Haram, ontsnapt. Dat melden onderwijsautoriteiten in de deelstaat Borno, schrijft The Guardian. Het is niet bekend hoe de meisjes wisten te ontkomen en hoe het met hen gaat. Meer dan een maand geleden ontvoerde Boko Haram 276 meisjes in het dorp Chibok. 50 van hen konden kort na de aanval al ontsnappen. De andere meisjes zijn nog steeds vermist. Intussen klinkt de kritiek van de familie van de meisjes op de lakse houding van de Nigeriaanse overheid steeds luider. Want eerder maakte een topfiguur van het Nigeriaanse leger bekend dat hij weet waar de meisjes zijn. 'Waarom gebeurt er dan niets?', klinkt het. Volgens analisten wil de Nigeriaanse overheid de locatie niet vrijgeven uit vrees dat een te snelle handeling alleen maar meer slachtoffers zou eisen. De moslimextremisten van Boko Haram blijven dood en verderf zaaien in Nigeria. Bij een aanval op het christelijk dorp Waga, in het noordoosten van het land, zijn volgens de regering minstens twintig mensen omgekomen. Een dubbele bomaanslag op een drukbezochte markt kostte de afgelopen week het leven aan bijna 150 personen. (AVE)