De leden van de Italiaanse regeringspartij Toekomst en Vrijheid (FLI) van Gianfronco Fini gaan hun ontslag indienen. Dat heeft fractievoorzitter Italo Bocchino gemeld.

Het persbureau ANP schrijft dat Berlusconi hun ontslagbrief maandag op zijn bureau zal vinden.

FLI-leider Gianfranco Fini had vorige week gedreigd zijn minister en drie staatssecretarissen terug te trekken als Berlusconi zijn ontslag niet zou aanbieden. Berlusconi weigert evenwel op te stappen.

De Lega Nord van Umberto Bossi, die ook deel uitmaakt van de regering, probeerde nog te bemiddelen omdat ze geen vervroegde verkiezingen wil. De volgende verkiezingen in Italië zijn normaal maar in 2013 gepland. Maar de bemiddelingspoging zou zijn mislukt.

Berlusconi zou volgens de Italiaanse krant Corriere della Sera samen met Bossi tijd willen winnen en een regeringscrisis minstens tot december willen uitstellen.

In de Italiaanse Tweede Kamer heeft Berlusconi zonder Fini geen meerderheid meer. In de Senaat houdt hij nog een krappe meerderheid over.

In Italië hebben vier leden van de regering-Berlusconi maandag hun ontslag ingediend. Het gaat om vier politici van de Italiaanse regeringspartij Toekomst en Vrijheid (FLI) van Kamervoorzitter Gianfronco Fini.

Volgens AFP betreft het de minister van Europees beleid, de viceminister van Economische Ontwikkeling en de staatssecretarissen van Landbouw en Leefmilieu.

Daarnaast zou ook staatssecretaris van Infrastructuur en Vervoer Giuseppe Maria Reina ontslag hebben genomen. Hij is lid van de Siciliaanse partij MPA, die banden heeft met Fini.

Het vertrek van de ministers is niet voldoende om de regering-Berlusconi te laten vallen. Daarvoor is een vertrouwensstemming in het parlement nodig.

In Italië hebben vier leden van de regering-Berlusconi maandag hun ontslag ingediend. Het gaat om vier politici van de Italiaanse regeringspartij Toekomst en Vrijheid (FLI) van Kamervoorzitter Gianfronco Fini. Volgens AFP betreft het de minister van Europees beleid, de viceminister van Economische Ontwikkeling en de staatssecretarissen van Landbouw en Leefmilieu.Daarnaast zou ook staatssecretaris van Infrastructuur en Vervoer Giuseppe Maria Reina ontslag hebben genomen. Hij is lid van de Siciliaanse partij MPA, die banden heeft met Fini.Het vertrek van de ministers is niet voldoende om de regering-Berlusconi te laten vallen. Daarvoor is een vertrouwensstemming in het parlement nodig.