De schutter werd dood aangetroffen met een 'zichzelf toegebrachte schotwond'. Dat zegt het hoofd van de politie van San Bruno, Ed Barberini.

Drie van de slachtoffers zijn opgenomen in het nabijgelegen Zuckerberg-ziekenhuis in San Francisco. Onder hen 36-jarige man in kritieke toestand. Een vierde persoon liep verwondingen op bij het ontvluchten van het kantoor. In totaal werken zo'n 1100 mensen op het kantoor.

Volgens de lokale nieuwszender NBC Bay Area was de schutter zelf actief op YouTube. Zij zou op de website hebben geklaagd dat haar video's werden 'gediscrimineerd en gefilterd'. Eerder meldden lokale media dat de schutter ten minste een van de slachtoffers kende.

Bloeddruppels op de grond

Rond 22u Belgische tijd meldde de lokale politie dat er 'politie-activiteit' was op het adres van het Youtube-kantoor.

Youtube-werknemers deden op Twitter hun verhaal:

Google, waar Youtube onder valt, deelde rond 22.30u Belgische tijd een bericht op Twitter over de situatie:

President Donald Trump twitterde rond 23.49u Belgische tijd over de situatie en bedankte de politie en ambulance-medewerkers ter plaatse:De Democratische senator Dianne Feinstein uit Californië heeft inmiddels een verklaring uitgegeven waarin ze oproept tot beleid om vuurwapens moeilijker toegankelijk te maken. 'Mijn hart zinkt me in de schoenen bij elk alert voor een actieve schutter, en ik denk aan en bid voor de slachtoffers en families van de schietpartij op het Youtube-hoofdkantoor vandaag. Alleen in Amerika is een schutter die een vuurzee opent op een kantoorgebouw iets dat vaak voorkomt. Alleen in Amerika zijn mensen die met de handen op het hoofd een gebouw ontvluchten een bekend gezicht. ... We zijn een natie overspoeld door vuurwapens. Hoewel we slechts 4 procent van de wereldbevolking hebben, hebben we 42 procent van de vuurwapens in de wereld. Er moet iets veranderen.'

De schutter werd dood aangetroffen met een 'zichzelf toegebrachte schotwond'. Dat zegt het hoofd van de politie van San Bruno, Ed Barberini. Drie van de slachtoffers zijn opgenomen in het nabijgelegen Zuckerberg-ziekenhuis in San Francisco. Onder hen 36-jarige man in kritieke toestand. Een vierde persoon liep verwondingen op bij het ontvluchten van het kantoor. In totaal werken zo'n 1100 mensen op het kantoor. Volgens de lokale nieuwszender NBC Bay Area was de schutter zelf actief op YouTube. Zij zou op de website hebben geklaagd dat haar video's werden 'gediscrimineerd en gefilterd'. Eerder meldden lokale media dat de schutter ten minste een van de slachtoffers kende.Rond 22u Belgische tijd meldde de lokale politie dat er 'politie-activiteit' was op het adres van het Youtube-kantoor. Youtube-werknemers deden op Twitter hun verhaal:Google, waar Youtube onder valt, deelde rond 22.30u Belgische tijd een bericht op Twitter over de situatie:President Donald Trump twitterde rond 23.49u Belgische tijd over de situatie en bedankte de politie en ambulance-medewerkers ter plaatse:De Democratische senator Dianne Feinstein uit Californië heeft inmiddels een verklaring uitgegeven waarin ze oproept tot beleid om vuurwapens moeilijker toegankelijk te maken. 'Mijn hart zinkt me in de schoenen bij elk alert voor een actieve schutter, en ik denk aan en bid voor de slachtoffers en families van de schietpartij op het Youtube-hoofdkantoor vandaag. Alleen in Amerika is een schutter die een vuurzee opent op een kantoorgebouw iets dat vaak voorkomt. Alleen in Amerika zijn mensen die met de handen op het hoofd een gebouw ontvluchten een bekend gezicht. ... We zijn een natie overspoeld door vuurwapens. Hoewel we slechts 4 procent van de wereldbevolking hebben, hebben we 42 procent van de vuurwapens in de wereld. Er moet iets veranderen.'