Dat melden de veiligheidsdiensten.

Het zou gaan om een aanval van gewapende Morsi-aanhangers op de zetel van de veiligheidsdiensten in de stad aan de Middellandse Zee, dicht bij de grens met Libië. Er raakten daarbij tien mensen gewond.

De Egyptische ordetroepen legden de uitzending van de Egyptische tak van de Qatarese keten al-Jazeera, al-Jazeera Mobasher, stil en pakten medewerkers op nadat het televisiestation een toespraak van Morsi woensdag had uitgezonden. Daarin herhaalde het voormalige staatshoofd dat hij de "verkozen president" is.

Amerikanen evacueren

Omwille van de politieke onrust in het Arabische land beval Washington om het niet-essentiële personeel van de Amerikaanse ambassade in Cairo, net als de familieleden van de diplomaten, te evacueren. Dat maakte het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken bekend.

Ook krijgen Amerikaanse burgers de raad niet naar Egypte te reizen.VS-burgers die zich daar al bevinden, moeten het land verlaten. Het ministerie verwacht dat de onrust daar "in de nabije komst zal verergeren".

Overgangsregering

Intussen zijn de onderhandelingen opgestart voor de vorming van de volgende regering in Egypte, aldus oppositielid en voormalig presidentskandidaat Amr Moussa. "Dit is het einde van het regime van Morsi. Het is voorbij." (Belga/TV)

Dat melden de veiligheidsdiensten. Het zou gaan om een aanval van gewapende Morsi-aanhangers op de zetel van de veiligheidsdiensten in de stad aan de Middellandse Zee, dicht bij de grens met Libië. Er raakten daarbij tien mensen gewond. De Egyptische ordetroepen legden de uitzending van de Egyptische tak van de Qatarese keten al-Jazeera, al-Jazeera Mobasher, stil en pakten medewerkers op nadat het televisiestation een toespraak van Morsi woensdag had uitgezonden. Daarin herhaalde het voormalige staatshoofd dat hij de "verkozen president" is.Amerikanen evacueren Omwille van de politieke onrust in het Arabische land beval Washington om het niet-essentiële personeel van de Amerikaanse ambassade in Cairo, net als de familieleden van de diplomaten, te evacueren. Dat maakte het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken bekend. Ook krijgen Amerikaanse burgers de raad niet naar Egypte te reizen.VS-burgers die zich daar al bevinden, moeten het land verlaten. Het ministerie verwacht dat de onrust daar "in de nabije komst zal verergeren".Overgangsregering Intussen zijn de onderhandelingen opgestart voor de vorming van de volgende regering in Egypte, aldus oppositielid en voormalig presidentskandidaat Amr Moussa. "Dit is het einde van het regime van Morsi. Het is voorbij." (Belga/TV)