Vanochtend zijn opnieuw geweerschoten te horen in het winkelcentrum waar zaterdag een groep islamisten binnendrong. Twee Keniaanse soldaten raakten gewond bij de schietpartij en zijn met een ambulance weggebracht, zo stelde een journalist van het Franse persbureau AFP vast. Tussen 10 en 15 daders zitten nog steeds verschanst in het gebouw.

De aanslag is opgeëist door de Somalische islamitische terreurgroep Al-Shabab, die gelinkt is aan Al-Qaeda. Via haar Twitteraccount liet de groepering weten achter 'het Westgate Spektakel' te zitten. De aanval is een vergelding voor Keniaanse militaire operaties in Somalië.

Buitenlandse slachtoffers

Bij de aanval zijn minstens 59 doden en 175 gewonden gevallen, volgens de meest recente informatie van de Keniaanse overheid. Onder de dodelijke slachtoffers zijn ook twee Canadezen, onder wie een 29-jarige diplomate, twee Fransen en een Nederlander.

De Britse minister van Buitenlandse Zaken William Hague zei dan weer dat er 'zonder twijfel' Britse slachtoffers zouden zijn. Volgens het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken zijn er Amerikanen onder de gewonden.

Belgen

Vier Belgen, een paar met een kind en een vrouw, waren aanwezig in het winkelcentrum toen het werd aangevallen. Ze konden allen veilig en wel Westgate ontvluchten, zo meldt het ministerie van Buitenlandse Zaken. Buitenlandse Zaken heeft voorlopig geen aanwijzingen over andere Belgen die ter plaatse zouden geweest zijn.

In Kenia verblijven momenteel zo'n 500 Belgen. Driehonderd van hen wonen in de hoofdstad. Buitenlandse Zaken volgt de situatie van nabij op en houdt contact met de Belgische gemeenschap in het land.

Straffen

'Kenia heeft eerder al terroristische aanslagen te boven gekomen en zal dat nu opnieuw doen', zo stelde president Kenyatta in een boodschap aan de natie. Hij voegde toe dat ook hijzelf familieleden verloren heeft in de aanval op het Westgate-winkelcentrum.

Kenyatta deelde de bevolking mee dat de veiligheidsdiensten momenteel 'de aanvallers aan het uitschakelen en de veiligheid van het winkelcentrum aan het herstellen zijn'.

'We zullen hen straffen voor deze laffe daad', zo bezwoer het staatshoofd. ' Al-Shabaab wil angst en ontmoediging in ons land willen zaaien". "Maar we laten ons niet intimideren. Het terrorisme is de filosofie van de lafaards'.

Vanochtend zijn opnieuw geweerschoten te horen in het winkelcentrum waar zaterdag een groep islamisten binnendrong. Twee Keniaanse soldaten raakten gewond bij de schietpartij en zijn met een ambulance weggebracht, zo stelde een journalist van het Franse persbureau AFP vast. Tussen 10 en 15 daders zitten nog steeds verschanst in het gebouw.De aanslag is opgeëist door de Somalische islamitische terreurgroep Al-Shabab, die gelinkt is aan Al-Qaeda. Via haar Twitteraccount liet de groepering weten achter 'het Westgate Spektakel' te zitten. De aanval is een vergelding voor Keniaanse militaire operaties in Somalië.Buitenlandse slachtoffers Bij de aanval zijn minstens 59 doden en 175 gewonden gevallen, volgens de meest recente informatie van de Keniaanse overheid. Onder de dodelijke slachtoffers zijn ook twee Canadezen, onder wie een 29-jarige diplomate, twee Fransen en een Nederlander.De Britse minister van Buitenlandse Zaken William Hague zei dan weer dat er 'zonder twijfel' Britse slachtoffers zouden zijn. Volgens het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken zijn er Amerikanen onder de gewonden. BelgenVier Belgen, een paar met een kind en een vrouw, waren aanwezig in het winkelcentrum toen het werd aangevallen. Ze konden allen veilig en wel Westgate ontvluchten, zo meldt het ministerie van Buitenlandse Zaken. Buitenlandse Zaken heeft voorlopig geen aanwijzingen over andere Belgen die ter plaatse zouden geweest zijn. In Kenia verblijven momenteel zo'n 500 Belgen. Driehonderd van hen wonen in de hoofdstad. Buitenlandse Zaken volgt de situatie van nabij op en houdt contact met de Belgische gemeenschap in het land. Straffen'Kenia heeft eerder al terroristische aanslagen te boven gekomen en zal dat nu opnieuw doen', zo stelde president Kenyatta in een boodschap aan de natie. Hij voegde toe dat ook hijzelf familieleden verloren heeft in de aanval op het Westgate-winkelcentrum. Kenyatta deelde de bevolking mee dat de veiligheidsdiensten momenteel 'de aanvallers aan het uitschakelen en de veiligheid van het winkelcentrum aan het herstellen zijn'. 'We zullen hen straffen voor deze laffe daad', zo bezwoer het staatshoofd. ' Al-Shabaab wil angst en ontmoediging in ons land willen zaaien". "Maar we laten ons niet intimideren. Het terrorisme is de filosofie van de lafaards'.