Tijdens de aanslag van afgelopen vrijdag in de Tunesische badplaats Sousse heerste er chaos en paniek. Toch blijkt nu dat enkele Tunesiërs relatief kalm reageerden en 'heldendaden' verrichtten om de aanslagpleger Seifeddine Rezgui tegen te houden, waaronder bouwvakker Mayel Moncef. Aan Channel4 deed hij zijn verhaal.

Na de bloedige schietpartij vluchtte Rezgui naar een verlaten steegje vlakbij het hotel, hetzelfde straatje waar Mayel aan het werk was. 'Ik was een terras aan het aanleggen toen ik schoten hoorde.' Mayel keek over de reling en zag Rezgui voorbij lopen. 'Ik twijfelde geen moment', de man greep aarde- en metselwerk en gooide dit op het hoofd van de voortvluchtige. 'Jij terrorist, hond', zou hij er naar eigen zeggen hebben aan toegevoegd.

Rezgui viel, bleef eventjes liggen maar stond uiteindelijk toch op en begon 'verward' in het rond te schieten. Naar verluidt zou de politie hierdoor tijd gewonnen hebben en wisten ze waar de man zich bevond zodat ze hem konden uitschakelen.

'Ik deed gewoon mijn plicht, wat iedere Tunesiër en moslim zou doen', vertelt Mayel.

Intussen hebben de autoriteiten in Tunesië een groep verdachten gearresteerd die gelinkt worden aan Rezgui. De politie gaat na of de dader werd opgeleid in kampen in buurland Libië. (AVE)

Tijdens de aanslag van afgelopen vrijdag in de Tunesische badplaats Sousse heerste er chaos en paniek. Toch blijkt nu dat enkele Tunesiërs relatief kalm reageerden en 'heldendaden' verrichtten om de aanslagpleger Seifeddine Rezgui tegen te houden, waaronder bouwvakker Mayel Moncef. Aan Channel4 deed hij zijn verhaal.Na de bloedige schietpartij vluchtte Rezgui naar een verlaten steegje vlakbij het hotel, hetzelfde straatje waar Mayel aan het werk was. 'Ik was een terras aan het aanleggen toen ik schoten hoorde.' Mayel keek over de reling en zag Rezgui voorbij lopen. 'Ik twijfelde geen moment', de man greep aarde- en metselwerk en gooide dit op het hoofd van de voortvluchtige. 'Jij terrorist, hond', zou hij er naar eigen zeggen hebben aan toegevoegd. Rezgui viel, bleef eventjes liggen maar stond uiteindelijk toch op en begon 'verward' in het rond te schieten. Naar verluidt zou de politie hierdoor tijd gewonnen hebben en wisten ze waar de man zich bevond zodat ze hem konden uitschakelen. 'Ik deed gewoon mijn plicht, wat iedere Tunesiër en moslim zou doen', vertelt Mayel. Intussen hebben de autoriteiten in Tunesië een groep verdachten gearresteerd die gelinkt worden aan Rezgui. De politie gaat na of de dader werd opgeleid in kampen in buurland Libië. (AVE)