Het blijft niet voor alle Syrische kinderen bij speelgoedwapens. Lees hier het interview uit Knack: "Knack sprak met kinderen die IS-training volgden: 'Een Belg leerde ons hoe de keel afsnijden'"

'Onze missie is om Islamitische Staat uit onze stad te verjagen', vertelt de jonge Rudi Sulimann. De kinderen kijken op naar de volksbeschermingseenheden (YPG) die IS doden en verdrijven. 'Ze zien strijders in onze stad en die doen ze na', vertelt een verontruste moeder.

Ook de speelgoedindustrie wordt beïnvloed door de oorlog in Syrië. 'Na het succes van de rebellen wilden kinderen speelgoedwapens. Eerst was het een auto of een knuffeldier, maar nu willen ze wapens', vertelt de eigenaar van een speelgoedwinkel. (NSK)

Bekijk hier het volledige filmpje:

'Onze missie is om Islamitische Staat uit onze stad te verjagen', vertelt de jonge Rudi Sulimann. De kinderen kijken op naar de volksbeschermingseenheden (YPG) die IS doden en verdrijven. 'Ze zien strijders in onze stad en die doen ze na', vertelt een verontruste moeder. Ook de speelgoedindustrie wordt beïnvloed door de oorlog in Syrië. 'Na het succes van de rebellen wilden kinderen speelgoedwapens. Eerst was het een auto of een knuffeldier, maar nu willen ze wapens', vertelt de eigenaar van een speelgoedwinkel. (NSK)Bekijk hier het volledige filmpje: