Op zijn campagnehoofdkwartier sprak Obama zijn veelal jonge medewerkers toe. Hij vertelde er over hoe hij in zijn jonge jaren naar Chicago verhuisde om zijn leven aan een doel te wijden en straathoekwerker te worden; hoe hij er leerde om samen te werken met mensen en hoe hij er een man werd door tegenslagen te verwerken.

"Ik kijk naar jullie en het is niet dat jullie me herinneren aan mezelf, het is dat jullie zoveel beter zijn dan ik was", zei Obama. "Jullie zijn slimmer, beter georganiseerd en doeltreffender. Ik heb er absoluut vertrouwen in dat jullie allemaal heel bijzondere dingen gaan doen in jullie levens."

Door wat zijn medewerkers hebben gepresteerd is de cirkel van zijn eigen levenswerk rond, stelt de president: "Ik ben echt trots op jullie."

De tranen gaan aan het rollen op 3 min. 30. (TV)
Op zijn campagnehoofdkwartier sprak Obama zijn veelal jonge medewerkers toe. Hij vertelde er over hoe hij in zijn jonge jaren naar Chicago verhuisde om zijn leven aan een doel te wijden en straathoekwerker te worden; hoe hij er leerde om samen te werken met mensen en hoe hij er een man werd door tegenslagen te verwerken. "Ik kijk naar jullie en het is niet dat jullie me herinneren aan mezelf, het is dat jullie zoveel beter zijn dan ik was", zei Obama. "Jullie zijn slimmer, beter georganiseerd en doeltreffender. Ik heb er absoluut vertrouwen in dat jullie allemaal heel bijzondere dingen gaan doen in jullie levens." Door wat zijn medewerkers hebben gepresteerd is de cirkel van zijn eigen levenswerk rond, stelt de president: "Ik ben echt trots op jullie." De tranen gaan aan het rollen op 3 min. 30. (TV)