Op het internet zijn videobeelden opgedoken van het zware treinongeval in Santiago de Compostela. De beelden zijn volgens de Spaanse krant El Pais gemaakt door een veiligheidscamera van spoorinfrastructuurbeheerder ADIF naast de sporen en tonen het moment waarop de hogesnelheidstrein met acht wagons de bewuste bocht inrijdt en vervolgens ontspoort.

De bestuurder heeft volgens de Spaanse media al toegegeven dat de trein aan een snelheid van 190 km/u de bocht inreed, terwijl daar maar 80 km/u gereden mag worden. (KVDA)

Opgelet: deze beelden kunnen als schokkend worden ervaren:

Op het internet zijn videobeelden opgedoken van het zware treinongeval in Santiago de Compostela. De beelden zijn volgens de Spaanse krant El Pais gemaakt door een veiligheidscamera van spoorinfrastructuurbeheerder ADIF naast de sporen en tonen het moment waarop de hogesnelheidstrein met acht wagons de bewuste bocht inrijdt en vervolgens ontspoort. De bestuurder heeft volgens de Spaanse media al toegegeven dat de trein aan een snelheid van 190 km/u de bocht inreed, terwijl daar maar 80 km/u gereden mag worden. (KVDA) Opgelet: deze beelden kunnen als schokkend worden ervaren: