Bij het treinongeval in het oosten van Zwitserland zijn volgens de politie vijf passagiers zwaargewond en zes anderen lichtgewond geraakt. Andere reizigers zouden in shock zijn. Er is voorlopig geen sprake van dodelijke slachtoffers.

De bij toeristen erg populaire Regio Express trein was woensdag met een tweehonderdtal inzittenden op weg van Sankt Moritz naar Chur, toen het voertuig omstreeks 13.00 uur ter hoogte van Tiefencastel ontspoorde als gevolg van een grondverschuiving.

Volgens Daniel Zinsli, woordvoerder van de politie van het kanton Graubünden, zijn alle passagiers in veiligheid gebracht, zo deelde hij mee aan het persbureau sda.

De bij toeristen erg populaire Regio Express trein was woensdag met een tweehonderdtal inzittenden op weg van Sankt Moritz naar Chur, toen het voertuig omstreeks 13.00 uur ter hoogte van Tiefencastel ontspoorde als gevolg van een grondverschuiving Er werden meteen honderden reddingswerkers ter plaatse gestuurd en er werden ook vier helikopters ingezet. Het ongeval deed zich voor langs de flank van een berg.

Op beelden van online media blijkt dat een van de wagons zich iets lager langs de flank van een ravijn bevindt. Een andere wagon hangt deels over de rand van het ravijn. In tegenstelling tot wat verschillende media berichtten, is er geen wagon in de diepte gestort. De inzittenden worden naar het station van Tiefencastel gebracht, waar ze verzorgd en begeleid worden, aldus nog de politie. Het treinverkeer op de getroffen spoorlijn is tot nader order opgeschort.

Geen Belgen gewond

Bij het treinongeval in het oosten van Zwitserland zouden geen Belgen gewond zijn geraakt. Dat zegt Joren Vandeweyer van de federale overheidsdienst Buitenlandse Zaken woensdag aan Belga.

De Belgische ambassade had contact met de Zwitserse hulpdiensten en volgens die informatie bevinden er zich onder de slachtoffers geen Belgen, wat niet wil zeggen dat er geen Belgen op de verongelukte trein zaten, klinkt het.

<blockquote class="twitter-tweet" lang="nl"><p>BREAKING: A Swiss train has derailed between Chur and St Moritz. Police says around 200 people were on board train. <a href="http://t.co/9OQ0L7lw4b">pic.twitter.com/9OQ0L7lw4b</a></p>-- Jamie Fox (@jamiefox1) <a href="https://twitter.com/jamiefox1/statuses/499544915316318209">13 augustus 2014</a></blockquote><script async src="//platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

Het ongeval deed zich voor langs de flank van een berg en de plaats van de ramp zou daardoor moeilijk te bereiken zijn. (Belga/AVE/SD)

De bij toeristen erg populaire Regio Express trein was woensdag met een tweehonderdtal inzittenden op weg van Sankt Moritz naar Chur, toen het voertuig omstreeks 13.00 uur ter hoogte van Tiefencastel ontspoorde als gevolg van een grondverschuiving.Volgens Daniel Zinsli, woordvoerder van de politie van het kanton Graubünden, zijn alle passagiers in veiligheid gebracht, zo deelde hij mee aan het persbureau sda. De bij toeristen erg populaire Regio Express trein was woensdag met een tweehonderdtal inzittenden op weg van Sankt Moritz naar Chur, toen het voertuig omstreeks 13.00 uur ter hoogte van Tiefencastel ontspoorde als gevolg van een grondverschuiving Er werden meteen honderden reddingswerkers ter plaatse gestuurd en er werden ook vier helikopters ingezet. Het ongeval deed zich voor langs de flank van een berg.Op beelden van online media blijkt dat een van de wagons zich iets lager langs de flank van een ravijn bevindt. Een andere wagon hangt deels over de rand van het ravijn. In tegenstelling tot wat verschillende media berichtten, is er geen wagon in de diepte gestort. De inzittenden worden naar het station van Tiefencastel gebracht, waar ze verzorgd en begeleid worden, aldus nog de politie. Het treinverkeer op de getroffen spoorlijn is tot nader order opgeschort.Bij het treinongeval in het oosten van Zwitserland zouden geen Belgen gewond zijn geraakt. Dat zegt Joren Vandeweyer van de federale overheidsdienst Buitenlandse Zaken woensdag aan Belga.De Belgische ambassade had contact met de Zwitserse hulpdiensten en volgens die informatie bevinden er zich onder de slachtoffers geen Belgen, wat niet wil zeggen dat er geen Belgen op de verongelukte trein zaten, klinkt het. Het ongeval deed zich voor langs de flank van een berg en de plaats van de ramp zou daardoor moeilijk te bereiken zijn. (Belga/AVE/SD)