Dat heeft Chen Chu, de burgemeester van de stad, bekendgemaakt. Er waren donderdagavond meerdere meldingen van een gasontsnapping in de wijk Cianjen binnengekomen bij de brandweer. De ontploffingen zijn meer dan waarschijnlijk hier het gevolg van.

Door de kracht van de explosie werden wegen vernield waardoor wagens in de lucht vlogen. Volgens een getuige op de lokale zender FTV leek het op een aardbeving. Onder de slachtoffers zijn ook vier brandweermannen. De ongeveer 240 gewonden werden overgebracht naar verschillende ziekenhuizen in de stad.

In een eerste reactie sprak de overheid over een ontplofte pijpleiding. Op de onderstaande video is alvast te zien hoe een automobilist in de stad op meerdere plekken steekvlammen uit het wegdek ziet komen. (Belga/TV)

Dat heeft Chen Chu, de burgemeester van de stad, bekendgemaakt. Er waren donderdagavond meerdere meldingen van een gasontsnapping in de wijk Cianjen binnengekomen bij de brandweer. De ontploffingen zijn meer dan waarschijnlijk hier het gevolg van.Door de kracht van de explosie werden wegen vernield waardoor wagens in de lucht vlogen. Volgens een getuige op de lokale zender FTV leek het op een aardbeving. Onder de slachtoffers zijn ook vier brandweermannen. De ongeveer 240 gewonden werden overgebracht naar verschillende ziekenhuizen in de stad. In een eerste reactie sprak de overheid over een ontplofte pijpleiding. Op de onderstaande video is alvast te zien hoe een automobilist in de stad op meerdere plekken steekvlammen uit het wegdek ziet komen. (Belga/TV)