VIDEO: Minstens 15 doden bij gasexplosies in Taiwan

Chaos in Kaohsiung (Taiwan) nadat een gasexplosie de straat opengereten heeft. © REUTERS

Bij meerdere gasontploffingen in Kaohsiung in het zuiden van Taiwan zijn minstens 15 mensen omgekomen en meer dan 230 gewond geraakt. Wellichtw as oorzaak een lekkende iding.

Dat heeft Chen Chu, de burgemeester van de stad, bekendgemaakt. Er waren donderdagavond meerdere meldingen van een gasontsnapping in de wijk Cianjen binnengekomen bij de brandweer. De ontploffingen zijn meer dan waarschijnlijk hier het gevolg van.

Door de kracht van de explosie werden wegen vernield waardoor wagens in de lucht vlogen. Volgens een getuige op de lokale zender FTV leek het op een aardbeving. Onder de slachtoffers zijn ook vier brandweermannen. De ongeveer 240 gewonden werden overgebracht naar verschillende ziekenhuizen in de stad.

In een eerste reactie sprak de overheid over een ontplofte pijpleiding. Op de onderstaande video is alvast te zien hoe een automobilist in de stad op meerdere plekken steekvlammen uit het wegdek ziet komen. (Belga/TV)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content