Het Centrum voor Mensenrechten in Litouwen heeft een video gemaakt waarin een Afrikaanse man aan vreemden vraagt om racistisch commentaar op zijn Facebook-pagina te vertalen naar het Engels.

De mensenrechtenorganisatie nodigde enkele mensen uit om zogezegd deel te nemen aan een casting voor een reclamecampagne. Ze worden naar een wachtkamer geleid waar ook een Afrikaanse man, die pas in Litouwen is komen wonen, met een iPad op de schoot zit.

De mannen, vrouwen en een kind wordt vervolgens gevraagd om het racistisch commentaar op zijn Facebook te vertalen. Enkelen weigeren dat te doen wegens te vernederend, anderen doen het schoorvoetend, soms met tranen in de ogen.

Op het einde van de video biedt haast elke deelnemer zijn excuses aan voor het voorgelezen commentaar. (TE)

Het Centrum voor Mensenrechten in Litouwen heeft een video gemaakt waarin een Afrikaanse man aan vreemden vraagt om racistisch commentaar op zijn Facebook-pagina te vertalen naar het Engels. De mensenrechtenorganisatie nodigde enkele mensen uit om zogezegd deel te nemen aan een casting voor een reclamecampagne. Ze worden naar een wachtkamer geleid waar ook een Afrikaanse man, die pas in Litouwen is komen wonen, met een iPad op de schoot zit.De mannen, vrouwen en een kind wordt vervolgens gevraagd om het racistisch commentaar op zijn Facebook te vertalen. Enkelen weigeren dat te doen wegens te vernederend, anderen doen het schoorvoetend, soms met tranen in de ogen.Op het einde van de video biedt haast elke deelnemer zijn excuses aan voor het voorgelezen commentaar. (TE)