Op het internet is een nieuwe video opgedoken waarin te zien is hoe IS-strijders in het museum van Nineve Assyrische beelden vernielen. Net zoals de ontvoering van Assyrische christenen eerder deze week, is dit een wraakactie tegen de deelname van assyrisch-christelijke strijders aan een nieuw offensief tegen IS.

Nineve, de voormalige hoofdstad van Assyrië, bevindt zich aan de rivier de Tigris in het noorden van Irak, vlakbij Mosul, de grootste stad die in handen is van IS. Al sinds de zomer van 2014 is de terroristische organisatie bezig met het vernietigen van archeologische en religieuze bouwwerken.

De directeur-generaal van de Werelderfgoedorganisatie van de VN (UNESCO), Irina Bokov, trok eerder deze maand al aan de alarmbel 'omdat waardevolle bibliotheekcollecties aan de lopende band worden vernietigd in Mosul.' Volgens eerste schattingen zijn ongeveer 8.000 boeken al vernield.

IS-militanten vernielen niet alleen beelden, daarnaast halen ze miljoenen op met de verkoop van geroofde kunstschatten. (AVE)

Op het internet is een nieuwe video opgedoken waarin te zien is hoe IS-strijders in het museum van Nineve Assyrische beelden vernielen. Net zoals de ontvoering van Assyrische christenen eerder deze week, is dit een wraakactie tegen de deelname van assyrisch-christelijke strijders aan een nieuw offensief tegen IS. Nineve, de voormalige hoofdstad van Assyrië, bevindt zich aan de rivier de Tigris in het noorden van Irak, vlakbij Mosul, de grootste stad die in handen is van IS. Al sinds de zomer van 2014 is de terroristische organisatie bezig met het vernietigen van archeologische en religieuze bouwwerken. De directeur-generaal van de Werelderfgoedorganisatie van de VN (UNESCO), Irina Bokov, trok eerder deze maand al aan de alarmbel 'omdat waardevolle bibliotheekcollecties aan de lopende band worden vernietigd in Mosul.' Volgens eerste schattingen zijn ongeveer 8.000 boeken al vernield. IS-militanten vernielen niet alleen beelden, daarnaast halen ze miljoenen op met de verkoop van geroofde kunstschatten. (AVE)