Video: IS-strijders vernielen Assyrische kunstschatten

IS-strijders vernielen historische beelden © .

In een nieuwe video verspreidt door IS is te zien hoe militanten zich ‘uitleven’ in een museum in het noord-Irakese Nineve en Assyrische beelden hardhandig vernietigen.

Op het internet is een nieuwe video opgedoken waarin te zien is hoe IS-strijders in het museum van Nineve Assyrische beelden vernielen. Net zoals de ontvoering van Assyrische christenen eerder deze week, is dit een wraakactie tegen de deelname van assyrisch-christelijke strijders aan een nieuw offensief tegen IS.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Nineve, de voormalige hoofdstad van Assyrië, bevindt zich aan de rivier de Tigris in het noorden van Irak, vlakbij Mosul, de grootste stad die in handen is van IS. Al sinds de zomer van 2014 is de terroristische organisatie bezig met het vernietigen van archeologische en religieuze bouwwerken.

De directeur-generaal van de Werelderfgoedorganisatie van de VN (UNESCO), Irina Bokov, trok eerder deze maand al aan de alarmbel ‘omdat waardevolle bibliotheekcollecties aan de lopende band worden vernietigd in Mosul.’ Volgens eerste schattingen zijn ongeveer 8.000 boeken al vernield.

IS-militanten vernielen niet alleen beelden, daarnaast halen ze miljoenen op met de verkoop van geroofde kunstschatten. (AVE)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content