De beelden zijn hard: een cameravrouw licht een vluchteling, die wegloopt voor de politie, een voetje. De man valt. Detail: hij droeg een klein kind op de arm.

Andere beelden tonen diezelfde vrouw, terwijl ze ook een klein kind een trap verkoopt.

#Hungarian camerawoman filming police chase of refugees trips refugee

Posted by Rudaw English on dinsdag 8 september 2015

Volgens het digitale nieuwsplatform AJ+ werd de vrouw - Petra László - ontslagen bij N1 TV. Dat zou een tv-zender zijn van de Hongaarse extreemrechtse partij Jobbik. Via de site van die partij wordt inderdaad doorgelinkt naar de website van N1TV. Op de homepage daarvan wordt meteen melding gemaakt van het incident. De vrouw, zo leert een vertaling, zou ontslagen zijn wegens 'onaanvaardbaar gedrag'.

De beelden zijn geschoten in Roszke, in het zuiden van Hongarije. (SD)

A Hungarian camerawoman was fired after being caught on camera tripping refugees running from the police.

Posted by AJ+ on dinsdag 8 september 2015
De beelden zijn hard: een cameravrouw licht een vluchteling, die wegloopt voor de politie, een voetje. De man valt. Detail: hij droeg een klein kind op de arm. Andere beelden tonen diezelfde vrouw, terwijl ze ook een klein kind een trap verkoopt. Volgens het digitale nieuwsplatform AJ+ werd de vrouw - Petra László - ontslagen bij N1 TV. Dat zou een tv-zender zijn van de Hongaarse extreemrechtse partij Jobbik. Via de site van die partij wordt inderdaad doorgelinkt naar de website van N1TV. Op de homepage daarvan wordt meteen melding gemaakt van het incident. De vrouw, zo leert een vertaling, zou ontslagen zijn wegens 'onaanvaardbaar gedrag'. De beelden zijn geschoten in Roszke, in het zuiden van Hongarije. (SD)