Video: Hoeveel verdient Donald Trump (en de rest) per speech?

Donald Trump © Business Insider
Simon Demeulemeester

Er valt geld te verdienen met praten, veel geld. Toch als je naam George Bush, Bill/Hillary/Chelsea Clinton of Donald Trump is. Dit is hoeveel.

Voormalige politici kunnen een aardig centje verdienen aan speeches houden, dat is bekend. Voor velen is dat zelfs een grotere vetpot dan het loon dat ze kregen als staatshoofd of regeringsleider.

In dit filmpje zet Business Insider enkele cijfers op een rijtje. Bovenaan prijkt Donald Trump: hij zou al eens anderhalf miljoen gekregen hebben voor een speech, aldus Business Insider.)

Dat is een pak meer dan die andere bekende in het circuit, oud president Bill Clinton: 750.000 dollar. Het spreken voor geld zit daar in de familie. Een toespraak van echtgenote – en kandidate voor het Witte Huis – Hillary kost 200.000 dollar, een van dochter Chelsea (de opbrengst gaat naar The Clinton Foundation) 75.000.

Rudy Guiliani, de voormalige burgemeester van New York, verdiende op één jaar tijd 9 miljoen dollar (speeches à 270.000 dollar) met zijn lezingen. De oud-gouverneur van de nationale Bank Ben Bernanke schraapt de keel voor 200.000 à 400.000 dollar.

Georges Bush komt praten voor 100.000 à 150.000 dollar. Hij is wel ijverig, want heeft sinds zijn aftreden 15 miljoen dollar verdiend, weet ABC News.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content