Video: het moment waarop drugskoning Joaquin Guzman uit zijn cel ontsnapt

Joaquin Guzman, seconden voor zijn ontsnapping © YouTube

De Mexicaanse overheid heeft een video verspreid waarop de ontsnapping van drugsbaron Joaquin ‘El Chapo’ Guzman te zien is.

De man ontsnapte zaterdag via een 1,5 kilometer lange tunnel uit zijn cel in de hoogbeveiligde Altiplano-gevangenis.

De beelden van de bewakingscamera tonen Joaquin Guzman in zijn beige gevangenisplunje, terwijl hij heen en weer wandelt, om vervolgens te verdwijnen achter het muurtje tussen zijn douche en de rest van zijn cel. Het gat waarin hij zich, omstreeks 20.52 uur, liet zakken om in de tunnel te komen, is niet zichtbaar op de beelden.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Privacy

Volgens de verantwoordelijke van de nationale veiligheidscommissie Monte Alejandro Rubido, was het gedrag van ‘El Chapo’ of ‘Shorty’ (zijn bekendste bijnamen) net voor zijn ontsnapping niet abnormaal. ‘Het is normaal gedrag voor gevangenen die lang in een kleine ruimte verblijven’, zegt hij. ‘Het toilet en de douche bevinden zich in de dode hoek van de camera’s’, voegt Rubido nog toe. ‘Zo wordt de privacy van de gevangenen gerespecteerd.’

Lees ook:

Mexicaanse drugskoning had motor in vluchttunnel

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content