De drie Britse tienermeisjes die ervan verdacht worden zich bij terreurgroep Islamitische Staat (IS) te willen voegen, zijn gefilmd door bewakingscamera's in een busstation in het Turkse Istanboel. Daar zijn ze vertrokken naar een Turkse stad aan de grens met Syrië, aldus een Turkse krant.

18 uur gewacht

De drie meisjes van vijftien en zestien jaar verlieten Londen op 17 februari en trokken richting Istanboel. Op de camerabeelden zijn ze te zien in het busstation Bayrampasa. De beelden zijn gepubliceerd op de website van de krant Aksam.

De beelden dateren van 18 februari, minder dan 24 uur na hun vertrek uit het oosten van Londen. Uit de beelden blijkt dat de meisjes bijna 18 uur in het station hebben gewacht, voor ze een bus namen naar Sanliurfa, nabij de grens met Syrië.

Passagiers identificeren

Volgens Aksam probeert de Turkse politie de passagiers te identificeren die de jonge meisjes hielpen met hun bagage. De Turkse autoriteiten beschuldigden Groot-Brittannië ervan getalmd te hebben om hen te informeren over hun passage langs Istanboel. (Belga/WB)

De drie Britse tienermeisjes die ervan verdacht worden zich bij terreurgroep Islamitische Staat (IS) te willen voegen, zijn gefilmd door bewakingscamera's in een busstation in het Turkse Istanboel. Daar zijn ze vertrokken naar een Turkse stad aan de grens met Syrië, aldus een Turkse krant. De drie meisjes van vijftien en zestien jaar verlieten Londen op 17 februari en trokken richting Istanboel. Op de camerabeelden zijn ze te zien in het busstation Bayrampasa. De beelden zijn gepubliceerd op de website van de krant Aksam. De beelden dateren van 18 februari, minder dan 24 uur na hun vertrek uit het oosten van Londen. Uit de beelden blijkt dat de meisjes bijna 18 uur in het station hebben gewacht, voor ze een bus namen naar Sanliurfa, nabij de grens met Syrië. Volgens Aksam probeert de Turkse politie de passagiers te identificeren die de jonge meisjes hielpen met hun bagage. De Turkse autoriteiten beschuldigden Groot-Brittannië ervan getalmd te hebben om hen te informeren over hun passage langs Istanboel. (Belga/WB)