Aaron Alexis (34) schoot vorige week maandag twaalf mensen dood op de marinebasis in Washington voor hij zelf werd doodgeschoten door de ordediensten. In de door de FBI publiek gemaakte video is te zien hoe hij aankomt in gebouw 197 en de gangen doorkruist met een hagelgeweer met afgezaagde loop, op zoek naar slachtoffers.

Stralingswapen

"Beëindig de marteling", had Alexander op dat geweer gekrast, maakte de FBI bekend. Volgens de speurders leed Alexander aan waanvoorstellingen. Hij geloofde met name dat hij belaagd werd met een stralingswapen.

"Ik word al drie maanden onderworpen aan een ultra-lage frequentie-aanval", schreef Alexander in een document dat teruggevonden werd op zijn computer. "En om heel eerlijk te zijn: dat is wat me hiertoe gereven heeft."

Volgens de FBI gebruikt het Amerikaanse leger wel degelijk ultra-lage frequentiewapens, maar duiken ze ook constant op in samenzweringstheorieën over hoe de Amerikaanse overheid de gedachten van de burgers controleert.

Willekeurige slachtoffers

Alexis werkte voor Experts IT, een externe aannemer die de computersystemen op de basis onderhield. Hij had weliswaar problemen op zijn werk, maar ging bij de schietpartij niet op zoek naar zijn collega's of bazen. Volgens de FBI schoot hij mensen volkomen willekeurig neer.

Aaron Alexis (34) schoot vorige week maandag twaalf mensen dood op de marinebasis in Washington voor hij zelf werd doodgeschoten door de ordediensten. In de door de FBI publiek gemaakte video is te zien hoe hij aankomt in gebouw 197 en de gangen doorkruist met een hagelgeweer met afgezaagde loop, op zoek naar slachtoffers."Beëindig de marteling", had Alexander op dat geweer gekrast, maakte de FBI bekend. Volgens de speurders leed Alexander aan waanvoorstellingen. Hij geloofde met name dat hij belaagd werd met een stralingswapen."Ik word al drie maanden onderworpen aan een ultra-lage frequentie-aanval", schreef Alexander in een document dat teruggevonden werd op zijn computer. "En om heel eerlijk te zijn: dat is wat me hiertoe gereven heeft."Volgens de FBI gebruikt het Amerikaanse leger wel degelijk ultra-lage frequentiewapens, maar duiken ze ook constant op in samenzweringstheorieën over hoe de Amerikaanse overheid de gedachten van de burgers controleert. Alexis werkte voor Experts IT, een externe aannemer die de computersystemen op de basis onderhield. Hij had weliswaar problemen op zijn werk, maar ging bij de schietpartij niet op zoek naar zijn collega's of bazen. Volgens de FBI schoot hij mensen volkomen willekeurig neer.