Het is bijna niet te geloven wat je allemaal te horen krijgt als je als vrouw in New York rondwandelt. Hollaback, een organisatie die problemen als seksuele agressie en intimidatie wil aankaarten maakte een video van een vrouw die door New York wandelt, en hoe dat precies aanvoelt.

Lastiggevallen en nageroepen

Tijdens haar tocht werd ze meer dan honderd keer lastiggevallen, nageroepen of kreeg ze andere geluiden te horen. Eén man blijft zelfs meer dan vijf minuten naast haar lopen. De hele wandeling werd gefilm met een verborgen camera.

'Er gaat geen dag voorbij zonder dat ik zo'n dingen meemaak', vertelt Shoshana B. Roberts, de vrouw uit het filmpje.

Femme de la Rue

De beelden doen denken aan 'Femme de la Rue', de documentaire die de Belgische Sofie Peeters maakte in 2012, en een beeld gaf van het seksisme in bepaalde straten in Brussel. (JH)

Bekijk de video hier.

Het is bijna niet te geloven wat je allemaal te horen krijgt als je als vrouw in New York rondwandelt. Hollaback, een organisatie die problemen als seksuele agressie en intimidatie wil aankaarten maakte een video van een vrouw die door New York wandelt, en hoe dat precies aanvoelt.Tijdens haar tocht werd ze meer dan honderd keer lastiggevallen, nageroepen of kreeg ze andere geluiden te horen. Eén man blijft zelfs meer dan vijf minuten naast haar lopen. De hele wandeling werd gefilm met een verborgen camera.'Er gaat geen dag voorbij zonder dat ik zo'n dingen meemaak', vertelt Shoshana B. Roberts, de vrouw uit het filmpje. De beelden doen denken aan 'Femme de la Rue', de documentaire die de Belgische Sofie Peeters maakte in 2012, en een beeld gaf van het seksisme in bepaalde straten in Brussel. (JH)Bekijk de video hier.