3D-printen opent nieuwe perspectieven, ook voor mensen met minder goede bedoelingen. Met de nieuwe technologie is het immers ook mogelijk een werkend pistool bijeen te printen, zo heeft de 25-jarige Amerikaanse rechtenstudent Cody Wilson bewezen.

Liberator

Het pistool, de 'Liberator' bestaat uit zestien 3D-geprinte plastic onderdelen en een spijker als slagpin. Defense Distributes, een vereniging die voorstander is van dergelijke wapens, biedt daarvoor online ook een handleiding aan, in het Engels en het Chinees.

In een online-video is een test met het wapen te zien. De test met het wit en blauwe plastic wapen werd uitgevoerd nabij Austin in Texas. Een eerste schot wer succesvol afgevuurd. Bij een tweede poging ontplofte het pistool.

Meteen verbieden

Pleitbezorgers van een strengere wapenwetgeving in de Verenigde Staten, waar er bijna evenveel (300 miljoen) wapens zijn als inwoners (315 miljoen), reageren bezorgd. "Mijn maag keert ervan om", zegt de Charles Schumer, Democratisch senator voor New York. "Nu kan eender wie, een terrorist, een geestelijk zieke, een gewelddadige echtgenoot, een wapenfabriek openen in zijn garage. Daar moet een einde aan komen."

Een andere volksvertegenwoordiger uit New York, Steve Israel, stelt voor om zelfgemaakte plastic wapens te verbieden. Een 3D-printer zoals de Replicator 2 is te koop voor 2.199 dollar. (Belga/TV)

3D-printen opent nieuwe perspectieven, ook voor mensen met minder goede bedoelingen. Met de nieuwe technologie is het immers ook mogelijk een werkend pistool bijeen te printen, zo heeft de 25-jarige Amerikaanse rechtenstudent Cody Wilson bewezen.Liberator Het pistool, de 'Liberator' bestaat uit zestien 3D-geprinte plastic onderdelen en een spijker als slagpin. Defense Distributes, een vereniging die voorstander is van dergelijke wapens, biedt daarvoor online ook een handleiding aan, in het Engels en het Chinees. In een online-video is een test met het wapen te zien. De test met het wit en blauwe plastic wapen werd uitgevoerd nabij Austin in Texas. Een eerste schot wer succesvol afgevuurd. Bij een tweede poging ontplofte het pistool.Meteen verbieden Pleitbezorgers van een strengere wapenwetgeving in de Verenigde Staten, waar er bijna evenveel (300 miljoen) wapens zijn als inwoners (315 miljoen), reageren bezorgd. "Mijn maag keert ervan om", zegt de Charles Schumer, Democratisch senator voor New York. "Nu kan eender wie, een terrorist, een geestelijk zieke, een gewelddadige echtgenoot, een wapenfabriek openen in zijn garage. Daar moet een einde aan komen." Een andere volksvertegenwoordiger uit New York, Steve Israel, stelt voor om zelfgemaakte plastic wapens te verbieden. Een 3D-printer zoals de Replicator 2 is te koop voor 2.199 dollar. (Belga/TV)